Letették a Kaposvár Aréna alapkövét

Letették a Kaposvár Aréna alapkövét - az új sportcsarnok 3000 fő befogadására lesz alkalmas, a tervek szerint 2018-ra készül el.

A kapos.hu beszámolója:

Az új sportcsarnok háromezer fő befogadásra lesz alkalmas és várhatóan 2018 végére el is készül. Szita Károly a jövő generációjának ajánlotta az épülő létesítményt.

Az ünnepélyes alapkőletétettel hivatalosan is elkezdődhet a Kaposvár Aréna építése. A szerda délelőtti eseményen Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kiemelte: a megyei jogú városok akkor lesznek igazi regionális központok, ha az ott élő embereknek nemcsak munkát, hanem a szabadidő eltöltésében is széleskörű lehetőségeket tudnak nyújtani. Ebben segítheti az itt élőket a Kaposvár Aréna.

Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere elmondta: az új sportcsarnok mindenki számára nagy lehetőség, de leginkább a fiataloké, akik megfelelő körülmények között sportolhatnak, így egészségesebben is nőhetnek fel.

A létesítmény befogadó képessége sportrendezvényeken 3000 fő lesz, kulturális események idején ez 4000-ig bővíthető. A bruttó hat milliárd forintos beruházás - a kosárlabda-, illetve a röplabdacsapatok új otthona -  várhatóan jövő év végére készül el.

Mindezek mellett a régi sportcsarnokot is felújítják a modern kor követelményeinek megfelelően.

Forrás, Foto, Slide - kapos.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus