Másképp fognak légióst választani Körmenden

Gasper Potocnik jobb hozzáállást vár a magyar játékosoktól - nem csak a képességet nézik a külföldieknél - csapatként kell jól teljesíteni.

A vaol.hu készített szezonértékelő interjút Gasper Potocnik vezetőedzővel és Zsebe Ferenc ügyvezetővel a Körmend kapcsán. Egy dolgot mindkét szakember kihangsúlyozott: másképp kell légióst választania a klubnak az idei szezonban, Zsebe szerint vissza kell térni ahhoz a módszerhez, ami két éve remekül működött.

Szerintük nem csak a játékosok képességeit, de a hozzáállását is alaposan meg kell vizsgálni. Potocnik úgy fogalmazott, hogy a lehető legjobb csapatot kell összeállítaniuk, de ez nem egyenlő a legjobb játékosok felsorakoztatásával, csapatként kell jól működni.

Zsebe Ferenc ehhez annyit tett még hozzá, hogy az sem lenne hátrány, ha kevesebb újonc légióst igazolnának, inkább olyanokat kell választani, akik több külföldi profi tapasztalattal rendelkeznek.

Potocnik érintette a magyar játékosok hozzáállását is, szerinte egy kicsit ebben még lehetne javulni, igaz, azt gyorsan hozzátette, hogy ezzen nem volt különösebb gond idén sem.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus