Megvan a DEAC ötödik légiósa, Velkey János Jászberénybe igazolt

A Debrecen és a JKSE is bejelentést tett. 

"Újabb külföldi játékos kötelezte el magát a DEAC férfi kosárlabdacsapatához 2021-22-es idényre: a 201 centiméter magas, elsősorban négyes poszton bevethető amerikai Ivan Aska a macedón szuperligából érkezik a cívisvárosba" - írja a klub közleménye.

"A floridai születésű magasember a Murray State egyetemén végezte tanulmányait, majd 2012-ben Belgiumban kezdte meg profi pályafutását a Leuven Bears gárdájánál. A 2014-15-ös és a 2015-16-os szezonban is meghívást kapott az NBA nyári ligájába, a Miami Heat és a Minnesota Timberwolves is bizalmat szavazott neki. Ezt követően visszatért Európába, Görögországban, és Franciaországban is megfordult, majd Izraelben és Dél-Koreában is szerencsét próbált, mielőtt legutóbbi csapatához, a Rabotnicski Szkopjéhoz szegődött. Az észak-macedón főváros együttesének színeiben átlagosan huszonnégy percet töltött a pályán, ami alatt 13,8 pontot, 6,1 lepattanót és 2,1 blokkot jegyzett.

A harmincegy esztendős kosaras a jövő héten csatlakozik a hajdúságiak keretéhez, minden valószínűség szerint már hétfőn Milenko Topics rendelkezésére állhat."

 

A JKSE pedig azt jelentette be, hogy Velkey Jánost sikerült leigazolnia a csapatnak.

"Klubunk mindenben megállapodott Velkey Jánossal, így a 192 cm magas, 2-es poszton bevethető játékos Jászberényben folytatja pályafutását. János 1995-ben született Cegléden, eddigi karrierje során megfordult a Zalakerámia ZTE KK, a DEAC és az Atomerőmű SE csapatában is. Debrecenben tagja volt a másodosztályban bajnoki címig jutó, és a feljutást kiharcoló keretnek, valamint a 2018/2019-es szezonban Magyar Kupa-bronzérmet nyerő együttesnek. A hátvéd az elmúlt szezont Pakson töltötte. Az első osztályban szerzett tapasztalatai újjáalakult keretünk számára nagy segítség lehet az elkövetkezendő bajnoki idényben."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus