Megvan a ZTE második légiósa is

Nem sokkal az irányító Justin Graham leigazolása után újabb játékos érkezéséről számolhat be a Zalakerámia ZTE KK: szeptember végéig tartó próbaidővel sikerült szezon végéig megállapodni a 23 éves amerikai Cole Darlinggal - jelentte be a klub a hivatalos honlapján, a ztekosar.hu-n.

A ztekosar.hu cikke az új igazolásról:

"A 23 éves, 203 cm-es, 91 kg-os játékos 3-as és 4-es poszton bevethető, idén végzett az NCAA-ben szereplő Wright State University-n, első európai szezonját kezdi Zalaegerszegen.

Darling 2010 óta tagja a 10 ezres csarnokkal rendelkező Wright State Raidersnek, utolsó két évében meghatározó tagja volt Donlon Billy edző csapatának, ahol jól láthatóan megoszlottak a pontok és játékpercek a csapattagok között.

Darling mutatói az utolsó két évében:

2012/2013-as szezon: 22 mérkőzés, átlag 24,4 perc, 11,3 pont, 4,6 lepattanó, 45,6% mezőnyből, 33,9% triplából, 83,1% büntetőből.

2013/2014-es szezon: 32 mérkőzés, átlag 18,5 perc, 8,5 pont, 3,3 lepattanó, 36,9% mezőnyből, 34,1% triplából, 79,3% büntetőből.

Raúl Jimenez edző így nyilatkozott új játékosáról:

- Cole egy újabb olyan játékos, aki két különböző poszton is képes játszani, így vele még mélyebb lehet a keretünk, még több variációs lehetőséget biztosít számunkra. Újoncként meg kell szoknia a profi kosárlabdázást. Cole Darling sokoldalú kosaras, aki olvassa a játékot, jól helyezkedik, középtávolról és a hármas vonalon túlról is jól dob és palánk alatti játéka is van. Az NCAA-ben nagyon nagy küzdőként ismert, akinek nincs lehetetlen és minden egyes másodpercben harcol.

Cole Darling mellett még egy idegenlégiós leigazolását tervezi a Zalakerámia ZTE KK, a klasszikus 4-es, erőcsatár posztot kívánja megerősíteni Raúl Jimenez csapata."

Forrás - ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus