Molnár András Szegedre igazolt

Közös megegyezéssel szerződést bontott csapatkapitányával, Molnár Andrással a Sopron KC. Molnár Szegedre szerződött, de a szombati Sopron-Szeged meccsen még nem játszik új csapatában.

Nem volt ez így igazán jó senkinek. Adott egy 65-szörös válogatott játékos, csapatkapitány, aki nem vagy csak perceket játszik csapatában - amely amúgy sikeres. Molnár András, aki többnyire a pályán kívül, csapatkapitányként mindent megtett, az SKC jó szereplése érdekében szülővárosába, Szegedre igazolt.

- Te kezdeményezted a vál(t)ást? - kérdeztük a távozó kosarastól.

- Igen, látva a helyzetemet több csapat is érdeklődött, bennem pedig még azért több ambíció van a kosárlabdát illetően, mint hogy perceket, vagy egyáltalán ne játsszam.

- Ötödik szezonodat töltötted Sopronban, csapatkapitány lettél. Nehéz volt meghozni a döntést?

- Igen, természetesen nagyon nehéz. Csapatkapitányként hogy ezt megléptem, valóban  kemény döntés volt. Egy ideig azért reménykedtem, hátha jobb lesz, több lehetőséget kapok. Annál többre tartom magam, mintsem hogy csupán a padról biztatva meg tanácsokkal próbáljak segíteni csapatomon.

- Egy olyan csapaton, amely pedig egyébként jól szerepel... Ezt hogyan élted meg, hogy lényegében nélküled is fut a szekér?

- Alapvetően természetesen örültem a győzelmeknek, a jó eredményeknek, és mivel a csapat sikeres, nem is neheztelek, neheztelhetek senkire emiatt. A pályán azonban csak nagyon keveset tehettem hozzá, így talán érthető, hogy teljesen nem tudtam a magaménak érezni a sikeres szereplést.

- Mint mondtad, te kezdeményezted a váltást, mit szóltak a vezetők?

- Abszolút korrekten álltak a kérdéshez, megértették az érveimet, s nem gördítettek akadályt a távozásom elé.

- Ahogy említetted, több érdeklődő is volt. Nyilván Szegedhez érzelmi szálak is fűznek...

- Próbáltam nem ilyen alapon meghozni a döntést. Szegeden vagy klub vagy válogatott szinten szinte mindenkivel játszottam már együtt korábban, és az új edzőről, Nikola Lazicsról és az általa vezetett szakmai munkáról is sok jót hallottam. Bízom benne, hogy a vezetésével a rájátszásba sikerül segítenem új csapatomat.

- Szombaton Sopron-Szeged. Akkor már szegedi színekben játszol?

- Nem fogok játszani, ebből a meccsből, történjen bármi, jól nem jöhetek ki...

- Milyen emlékekkel távozol Sopronból?

- Majdnem öt évet töltöttem itt, ennyit korábban sehol nem játszottam. Sok szép sikernek, nagy győzelemnek voltam részese az MKB Arénában, sok szép emléket viszek magammal, úgy a pályáról, mind a pályán kívülről. Fáj is elhagyni a szurkolótábort, de remélem, a soproni drukkerek megértik, miért döntöttem úgy, ahogy.

 

Foto, Slide - delmagyar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus