Muhammad El-Amin a Sopronnál folytatja

Lamb Autrey-tól elköszön az SKC, Josh Greene-nel is folynak a tárgyalások, a Magyarországon már több együttesnél is megforduló Muhammad El-Amin pedig a Hűség városában folytatja.

Az sakc.hu változásokról:

Nem maradt következmények nélkül az előző hetek finoman fogalmazva is visszafogott szereplése, vezetőségünk fontos lépéseket tett csapatunk előrelépése érdekében: klubunk kezdeményezte a szerződés felbontását Lamb Autrey-val, és ennek kapcsán Josh Greene-nel és ügynökével is zajlanak a tárgyalások. Ezzel egyidejűleg egy hazánkban már korábban többször is bizonyító kosarassal erősítettünk

Klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs honlapunknak elmondta: Autrey és Greene, valamiért messze nem tudta azt a teljesítményt nyújtani csapatunkban, amit a szakmai “előmenetelük” az eddigi klubjaikban nyújtott teljesítményük alapján remélt, és várt tőlük a szakvezetés. A szakmai stáb javaslata alapján, mivel a két mezőnybeli kosarasunk teljesítménye elmaradt attól, mint ami alapján leigazoltuk őket – a klub kezdeményezte Autrey-val a szerződés felbontását, és Greene-nel valamint ügynökével is egyeztet erről a vezetőség.

Bedobó posztra már meg is van az új játékosunk, akivel nem vettünk zsákbamacskát. Muhammad El Amin személyében egy olyan “gólvágót” szerződtettünk, aki korábban több magyar klubban, Pécsett, az Albánál valamint Körmenden egyaránt bizonyított. A 30 esztendős, 196 centis, 95 kilós bedobó az előző szezonban előbb a görög élvonalbeli Kimisz, majd Argentínában az Atenas de Córdoba csapatában szerepelt. Görög csapatában átlagban 26,5 percet játszva 11,6 pontot, 2,5 lepattanót és 3,9 gólpasszt átlagolt. Argentínában pedig a szezon végén 7 meccsen átlagban 21 percet játszva 8 pont, 1,4 lepattanó és 2,4 assziszt volt az átlaga. Új szerzeményünk utolsó magyar évadja a 2013-14-es szezon után – amelyet Körmenden töltött -, a görög mellett az olasz élvonalban is játszott. Érdekesség, hogy az azóta anyagi nehézségek miatt a harmadosztályba visszaminősített Nea Kffisia csapatánál El Amin gyakorlatilag “váltotta” Urost. Szerb játékosunk a 2014-15-ös, Muhammad El Amin pedig a 2015-16-os évadban játszott a görög együttesben.

El Amin ma délután érkezik Sopronba, este pedig már be is kapcsolódik az edzésmunkába csapatunknál. Pojbics Szabolcs bízik benne, hogy El Amin személyében végre megérkezik mezőnyposztra az a játékos, aki pontjaival, gólpasszaival vezéregyénisége lehet csapatunknak. El Amin a szokásoknak megfelelően először orvosi vizsgálaton esik át és ha minden jól megy, már hét végén, Pakson be is mutatkozhat csapatunkban.

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus