Munkába lendült a Szedeák is

A magyar mag mellett a tavalyi csapatból maradt légiósokkal kezdte meg a munkát a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda-csapata. Andrija Csirics beszélt a nyaráról és a csapatról, és megvan a Szedeák felkészülési programja is - jövő szombaton Szolnokon kezdik a felkészülési meccsek sorozatát.

A szegedma.hu beszámolója:

A magyar mag mellett a tavalyi csapatból maradt légiósokkal, így a csapatkapitány Andrija Ciriccsel, Marko Bolticcsal és Nenad Suloviccsal kiegészülve kezdte meg a munkát Andjelko Mandic vezetőedző és Kiss Zsolt másodedző irányításával a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda-csapata. A heti munkában javarészt a konditermi és más, erőnléti foglalkozások játsszák a főszerepet, így kedden délelőtt is az újszegedi ligetben futottak a keret tagjai. Mint azt a csapat vezetőedzője elmondta, a múlt héten már a légiósok nélkül elkezdték a munkát, a következő három hét pedig a kondíció megszerzéséről fog szólni, de délutánonként előkerül a labda is. “Minden pozitív, mindenki teszi és tudja a dolgát” – mondta első benyomásairól Andjelko Mandic, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője. “Sokat segít a munkámban, hogy a tavalyi csapat nagy része együtt maradt, ők ismerik egymást, ez egy nagy előny. Elég edzőmeccs áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy teszteljünk, és kialakuljon, hogy mivel lehetünk eredményesek. Persze, nem az eredmény a legfontosabb ilyenkor, de ha lesz esélyünk nyerni, azt meg kell ragadni. Fizikailag biztos, hogy jó állapotban lesznek az Universiadéről visszatérő játékosaink, és taktikailag is sokat fejlődhetnek” – utalt a Naturtex új mestere arra, hogy a klub három játékosa, Vágvölgyi Ákos, Wirth Ádám és a MAFC-tól igazolt Kovács Ádám sincs ott a tréningeken, hiszen mindhárman a tajvani Universiadén szereplő magyar válogatottal van feladatuk.

A Naturtex-SZTE-Szedeák első edzőmérkőzését augusztus 26-án, Szolnokon játssza, majd három nappal később következik az első hazai mérkőzés a Kecskemét ellen. A szeptember 30-i, Debrecenben esedékes rajt előtt három felkészülési tornán is részt vesz a csapat, az első hazai bajnokit pedig október hetedikén, a Zalaegerszeg ellen vívják Révész Ádámék.

A Naturtex-SZTE-Szedeák felkészülési programja

augusztus 26.: Szolnok-Naturtex-SZTE-Szedeák
augusztus 29.: Naturtex-SZTE-Szedeák-Kecskemét
szeptember 4.: Naturtex-SZTE-Szedeák-MAFC
szeptember 7.: Kecskemét-Naturtex-SZTE-Szedeák
szeptember 8-9.: Matro PVSK-kupa, Pécs (résztvevő csapatok: Kaposvár, Pécs, MAFC, Szedeák)
szeptember 15-16.: Felkészülési torna Kiskunfélegyházán
szeptember 21-22.: Orosz László emléktorna, Kaposvár (résztvevő csapatok: Kaposvár, Pécs, MAFC, Szedeák).

Az első edzésen készült fotókat a SzegedMa.hu-n találjátok, és itt olvashattok arról is, milyen volt Csirics nyara, illetve mit gondol a csapat légiósairól és új edzőjéről!

Forrás - SzegedMa.hu
Fotto, Slide - Gémes Sándor, SzegedMa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus