Myles Mack lesz Rickey McGill utódja a Sopronban

Macket még a szezon előtt szerette volna megszerezni első számú irányítónak a Sopron.

A Sopron KC közleménye:

Sikerült megtalálni a Rickey McGill-t pótló, ha úgy tetszik, helyettesítő  játékost irányító posztra. Az “utód” voltaképpen, bizonyos értelemben “előd” is, hiszen az a Myles Mack lett csapatunk játékosa, akit eredetileg még a szezon előtt szerettünk volna első számú irányítóként megszerezni.

Talán még emlékeznek rá szurkolóink, hogy Myles Mack annak idején, szeptemberben útlevél problémák miatt nem tudott Európába utazni, így végül meghiúsult, hogy csapatunk játékosa legyen. A történet “soproni szál” innen már ismerős, először Chauncey Collins, majd egészen a múlt hét végéig a méltán szurkolóink egyik nagy kedvencévé váló Rickey mozgatta csapatunkat.


Időközben Mack útlevél problémái a jelek szerint megoldódtak, novemberben a francia másodosztályú Denain Voltaire együtteséhez szerződött. Ott 11 mérkőzésen játszott és átlagban 26 és fél percet a pályán töltve 11,5 pontot és 4,6 gólpasszt átlagolt, 40%/ fölötti triplázással és 34 büntetőjéből 32-t (94%) értékesítve.


Abban, hogy végül éppen Mack került csapatunkhoz, nagy szerepe volt annak, hogy Teyvonnal jó, baráti viszonyt ápol, és a két amerikai mezőnyjátékos a napokban már beszélt is egymással, mint ahogy edzőnk, Kostas is egyeztetett már Mack-kel. Myles Mack vezetőségünk reményei szerint napokon belül csatlakozik csapatunkhoz, és bízunk benne, hogy a jövő szombati, Szolnok elleni hazai bajnokin már pályára is léphet SKC-mezben!

Végül, de nem utolsósorban frissítsük csak fel, milyen “szakmai előélet” alapján szemeltük ki még az évad előtt a 29 esztendős, 178 centi magas játékost. Mack első európai szezonjában, a 2015-16-os évadban a litván Dzukija Alytus csapatában szerepelt, majd a következő szezonban a dán Horsens együtteséhez igazolt, amelynek színeiben a kupadöntő legértékesebb játékosa (MVP) lett, ebben a gárdában a szezonban a bajnokságban 17,4 pontot, 2,6 lepattanót és 4,1 gólpasszt átlagolt és közel 44%-kal dobva a triplákat.


Következett két évad a lengyel élvonalban, előbb a Turow Zgorelec (18 perc, 9,3 pont, 2,1 lepattanó, 4,1 gólpassz), majd a GTK Gliwice 27,8 perc, 15,7 pont, 4,2 lepattanó, 5,7 gólpassz, 37,7% tripla) gárdájában. Ezt követően északról délre tette át székhelyét, a török Balikesir Belediyespor nevű másodosztályú alakulathoz, amelyben 2 éven át szerepelt egyértelműen meghatározó játékosként. Az első szezonjában 37,2 percet játszva meccsenként 22 pontot, 5,8 lepattanót és 9,1 gólpasszt átlagolt – 38,9%-os triplázással, a másodikban pedig átlagban 33,8 percet a pályán töltve 17,4 pontot, 2,9 lepattanót és 6,4 gólpasszt “tett a közösbe”, meccsenként átlagban, 36,6%-os triplázással.

 

Fotó: ensonhaber.com; sakc.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus