Nincs meglepetés: Marad a PVSK-ban Veljko Budimir

1+1 éves szerződést írt alá. 

A PVSK közleménye:

1+1 évvel meghosszabbítottuk horvát csapatkapitányunk, Veljko Budimir lejáró szerződését, így zsinórban nyolcadik szezonját is megkezdheti a PVSK-nál légiósunk.

Amikor 2013 nyarán leigazoltuk a horvát Veljko Budimirt, nem sokan voltunk, akik arra gondoltak volna, hogy 2020 nyarán is az lesz az egyik legmegnyugtatóbb hír NB I.-es gárdánk háza tájáról, amikor beszámolhatunk a horvát kosaras szerződés hosszabbításáról.

Pedig bizony, immár évek óta az a megszokott menete a nyári uborkaszezonnak, hogy az új bajnokságra formálódó keretben elsőként Veljko Budimir nevét húzhatjuk be a „légiósok” rubrikába. És hála égnek így van ez idén is! A mai napon ugyanis együttesünk vezetése megállapodott horvát csapatkapitányunkkal arról, hogy lejáró szerződését újfent meghosszabbítja, és újabb egy (opciósan pedig plusz még egy) évig nálunk fog játszani.

- Részünkről nem volt kérdés, hogy Veljkot meg akarjuk tartani – szögezte le rögtön az elején ügyvezetőnk, Bán Gábor. - Vezetőedzőnk, Dragan Alekszics is ragaszkodott hozzá, így gyorsan meg tudtunk vele egyezni. El kell, hogy mondjam, nagyon korrekt volt a tárgyalás során Budimir, hiszen nem titok, hogy mivel a következő szezonra valamivel szerényebb költségvetésből tudunk majd gazdálkodni, neki sem tudtuk ugyanazokat a feltételeket garantálni, mint eddig. Veljko azonban megértő volt, és azért ne feledjük, hogy már hét szezont húzott le itt nálunk, tehát neki is szívügye a PVSK.

Bán Gábor azt is hozzátette, hogy mivel az új szezon PVSK-jában sok lesz a fiatal, tehetséges játékos, külön öröm a csapat számára, hogy egy igazi rutinos róka is a fedélzeten lesz.

- Az egy kis külön pikantériát adhat majd a dolognak, hogy az egyik jóbarátja, akivel a pályán is remekül megértette magát, Andrija Csirics ezentúl már az edzője lesz – mondta ügyvezetőnk mosolyogva. - De mivel mind a ketten élnek-halnak a kosárlabdáért, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogják kezelni ezt az új helyzetet.

Budimir 35 éves, igaz az előző, kurtán, furcsán véget ért szezonban is csapatunk egyik legjobbja volt. Valami hasonlót vár majd tőle most is szurkoló, edző és vezető is – de biztosak lehetünk benne, hogy igazi vezér is lesz. Ahogyan már hét éve megállás nélkül az.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus