Patonay Imre távozott a DEAC-tól

A debreceniek szakmai tanácsadója a héten családi okokra hivatkozva jelezte a klub felé távozási szándékát.

A DEAC hivatalos honlapja, a deacbasket.hu jelentette be Patonay Imre távozását:

A DEAC kosárlabda szakosztályának szakmai tanácsadója a héten családi okokra hivatkozva jelezte a klub vezetése felé távozási szándékát. A magyar kosárlabdázás legendája egy évet töltött el Debrecenben, az első közös szezonban tevékeny részese volt a bentmaradás kiharcolásának, míg bő egy hete Magyar Kupa bronzérmet ünnepelhetett a csapattal.

- Nagyon sokat köszönhetünk neki, hihetetlenül nagy megtiszteltetés volt, hogy itt dolgozott velünk. Egy dologgal sajnos nem lehetett mit kezdeni, Körmendet nem tudtuk közelebb hozni Debrecenhez, a folyamatos utazgatás pedig érthető módon nagyon megterhelő volt számára. Családi okok miatt neki rendszeresen haza kellett utazni, próbáltuk mindenben támogatni, ugyanakkor tiszteletben tartjuk a döntését. – mondta a szakember távozásáról Becsky István szakosztályvezető.

Patonay Imre egy komoly válság idején érkezett a Cívisvárosba, a DEAC akkor három hónapja nyeretlen volt a bajnokságban, és sorozatban 11 vereségnél járt. Az edzőlegenda érkezése után három nappal, egy pécsi győzelemmel meg is törte rossz sorozatát a csapat, ezt követően pedig kiharcolta a biztos bentmaradást. A mostani szezonban is jó úton jár a csapat a céljai megvalósítása felé, de a kupában elért sikernek is részese volt.

- Meglátásom szerint nagyon jól működött közötte és az edzői stáb között a kémia. Bár szakmailag sok mindent máshogy láttak, az eredmények azt gondolom, hogy bizonyítják, hogy mindez csak előre vitte a debreceni kosárlabdázást. Nem csak az edzők, de vezetőség is rengeteget tanult tőle. Mindenképp megmarad köztünk a kapcsolat, és bár tudjuk, hogy ő a körmendi kosárlabda ikonja, remélem, hogy nem sértünk meg senkit, ha a mi büszkeség falunkra is felkerül. Bízunk benne, hogy ő is úgy érzi, hogy a debreceni kosárlabda újbóli felemelkedésének ő is részese volt. Szeretnénk majd a közeljövőben tőle méltóképpen elbúcsúzni. – zárta szavait a DEAC vezetője.

Köszönünk mindent Putesz!

Forrás, Fotó, Slide - deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus