Pongó Martin már nem a Kecskemét játékosa

A játékos kérte szerződése felbontását - Baján a családi vállalkozásban vállal nagyobb szerepet, és az NBI/B-ben is játszani fog - a KTE egyelőre nem igazol új embert.

A klub hivatalos honlapja, a ktekosar.com számolt be a hírről:

Hét év után hagyta el Kecskemétet Pongó Martin. A játékos kérte a szerződése felbontását, hazatér Bajára. A KTE-Duna Aszfalt nem tervezi új játékos szerződtetését.

Október elején azzal a kéréssel kereste meg a klub vezetőit Pongó Martin, hogy szeretné felbontani a klubbal meglévő szerződését. A szokatlan kérést azzal indokolta, hogy a civil életét, civil karrierjét szeretné építeni, erre szeretne koncentrálni, a profi pályafutását nem kívánja tovább folytatni. Elképzelése szerint hazatér Bajára, ahol a család vállalkozásában vállal nagyobb szerepet, mellette pedig a Baja NB I B-s együttesében szeretne kosárlabdázni.

A klub vezetői elfogadták a játékos kérését, így Pongó Martin hét év után távozik Kecskemétről.

Egy korábbi magyar válogatott kerettag pótlása a magyar piacról lehetetlen. A klub vezetősége ezúttal sem kíván elhamarkodott döntéseket hozni, s egyelőre nem igazol új játékost.

- A kecskeméti kosárlabdázás legnagyobb vagyona a kiszámíthatóság és a stabil működés – nyilatkozta a tulajdonosokat képviselő Tulajdonosi Tanács elnöke, Fazekas Mihály. – Egy elhamarkodott, rossz döntéssel most ez kerülhetne veszélybe, és persze a csapat jövője. A keretünkben több tehetséges, de fiatal játékos készül hónapok óta, most itt a lehetőség, hogy bizonyítsanak. A klub ezzel együtt módosítja a csapat számára felállított célokat alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez.

Forrás - ktekosar.com
Foto, Slide - KTE Kosárlabda Klub hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus