PVSK: Ruják megsérült, egyelőre nem játszhat

Csirke Ferenc szerint a felsőházba jutás miatt nagyon fontos lenne minden hazai meccsüket megnyerni.

Pénteken a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen, hazai pályán kezdi meg az idei bajnokságot az előző szezon bronzérmese, a PVSK-Veolia. Az összecsapás előtt Csirke Ferenc, a gárda vezetőedzője nyilatkozott a klub honlapjának.

"Félig viccesen azt is mondhatnám, hogy örülnék, ha még lenne 1-2 hónapunk, hogy csiszoljunk a játékunkon az első tétmeccs előtt. De kár panaszkodni, hiszen minden egyes csapatnak pontosan annyi ideje volt a felkészülésre, mint nekünk. Az a 6-7 hetes felkészülési időszak, ami ilyenkor nyáron a rendelkezésére áll az NB I. csapatainak, nyilvánvalóan nem elég arra, hogy teljesen összeálljon egy csapat. Ugyanakkor mivel nincs egy olyan gárda sem a mezőnyben, amely a tavalyihoz képest változatlan kerettel ugrana neki az új évnek, ezért nincs is lépéselőnyben senki a másikkal szemben" - értékelt Csirke.

Ami pedig a pénteki, Szeged elleni bajnoki rajtot illeti:

"Sokszor elmondtam már pályafutásom során, hogy nagy meglepetéseket az első fordulóban a legkönnyebb szerezni. Éppen ezért nem lesz egyszerű nekünk a Szeged elleni derbi. Arról nem is beszélve, hogy a nyári felkészülési meccsek eredményeiből nem nagyon szabad kiindulni. Ezek a meccsek leginkább arra szolgálnak, hogy ne egymás ellen kosarazzanak a játékosok, mint edzésen. Szóval a Szegedet kár lenne bárkinek is leírnia. Ugyanakkor, minden évet úgy szoktunk kezdeni, hogy a felsőházba jutás szempontjából nagyon fontos, hogy lehetőleg az összes hazai meccsünket megnyerjük. Így nyilvánvaló, hogy épp ezért nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk pénteken a Lauberben. Arról nem is beszélve, hogy a szezon első meccsén természetesen szeretnénk a szurkolóinknak is örömet szerezni" - mondta a tréner.

Fontos: a nyáron megszerzett válogatott irányító, Ruják András a felkészülés során vádlisérülést szenvedett, az utolsó edzőmeccset sem tudta vállalni és most sem számíthat rá a társaság, egy ideig még biztosan nem lesz bevethető.

fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus