Rutinos center érkezik az Albába

James Dickey Fehérváron folytatja.

James Dickey személyében megvan a csapat negyedik légiósa is. A center neve ismerős lehet, hiszen korábban már játszott a magyar bajnokságban. A 26 éves kosaras mellett már korábban megegyeztek a klubnál maradó Isaiah Philmore-ral, a Körmendről érkező irányító, Syani Chambersszel, és a 3-4-es poszton bevethető Brandon Johns Jr.-ral.

Kulcskérdés volt a center pozíció, akit James Dickey személyében találtunk meg. A 26 éves, 208 centi magas, 95 kilós játékos a University of North Carolina egyik tagintézményében, Greensboróban végzett. A 2020-21-es szezonban Szegeden, a Szedeákban kosarazott, majd megfordult a német Göttingen, az izraeli Hapoel Haifa, a francia élvonalbeli JL Bourg és az ukrán Prometey csapatában is.

Eddigi karrierje során éppen a Szedeákban nyújtott kiemelkedőt, ahol meccsenként 30,8 percet játszva 12,8 pontot és 12,4 lepattanót átlagolt.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült James Dickey személyében megtalálni a magas emberünket. Atletikus, jól pick and rollozó játékost kerestünk, aki nagyon veszélyes a palánk körüli területen. Védekezésben is rendkívül hatékony, nagyon jól szedi a lepattanókat. Tapasztalt játékos, aki az elmúlt években erősebb bajnokságokban szerepelt, nem mellékesen pedig ismeri a magyar bajnokságot is, hiszen pár éve Szegeden játszott és fantasztikus szezont produkált. Bízunk benne, hogy nálunk is hasonlóan sikeres szezont fog futni.” – monda Dickey-ről Simon Balázs ügyvezető.

A csapatépítés ezzel még nem ért véget, az Alba még egy légióst tervez igazolni bedobó posztra.

Kép, slide: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus