Simon Balázs visszavonult

Sajtótájékoztató keretein belül jelentették be, hogy Simon Balázs befejezi aktív játékospályafutását - sportigazgatóként folytatja az Albánál.

A szekesfehervar.hu beszámolója:

Sajtótájékoztatón beszéltek a klub illetékesei az Alba Fehérvár következő szezonra vonatkozó terveiről. Az eseményen jelentették be, hogy a csapat korábbi kapitánya, Simon Balázs a továbbiakban sportigazgatóként tevékenykedik. A pályafutását bajnoki ezüsttel záró irányítót Cser-Palkovics András polgármester is méltatta, kiemelve, hogy személyében egy elkötelezett vezetőt kap a jövőben is sikerekre törő egyesület.

Balássi Imre klubelnök elmondta, olyan klubot akarnak építeni, amely a múlt sikereire alapozva a jövőnek építkezik. Ennek jele a legfrissebb személyi döntés. "Kézilabdában is arra törekedtem, hogy sok érték, amely a múltban a csapaté volt, beépüljön a jövőbe is. Ennek megfelelően Simon Balázzsal hosszas egyeztetés után arra jutottunk, hogy befejezi játékospályafutását és a klubnál sportigazgatói posztot tölt be. Vele erősödik az a stáb, amellyel hosszú távon sikeres és eredményes akarjuk formálni a klubot. Feladata komplex lesz, futballban a klubmenedzser szerepköre hasonló: összeköti a vezetést a játékosokkal. A klubvezetésben található pozíciók között a továbbiakban sem lesz átfedés."

Cser-Palkovics András polgármester szerint ennél a döntésnél a fehérvári kosárlabdabarátok egyik szeme sír, a másik nevet. "Ilyen játékintelligenciájú játékmester ritkán bukkan fel, ezért nagyon sajnáljuk, hgy Balázs abbahagyja. Az utolsó szezonban olyan teljesítményt nyújtott, ami alapján reménykedhettünk benne, még folytatja. De meg kell érteni, hogy úgy döntőtt, most érkezett el a pillanat, amikor be kell fejeznie a játékot. Jó döntést hozott, de ez a döntés nem jelenti azt, hogy véget ért kapcsolata a várossal és a klubbal. Mert itt nemcsak csapatot, hanem klubot is építeni kell, annak érdekében, hogy az utánpótlás és az első csapat is épüljön. Balázs személyében most olyan ember kerül szakmai munkatársként a klubhoz, aki sokat látott itthon és külföldön is, ismeri a mezőnyt és megtalálja a hangot a játékosokkal. Az Alba Fehérvár a magyar kosárlabda meghatározó ereje, szándékunk szerint ez sokáig így marad, mert a fehérvári emberek ezt igénylik is. Ehhez kell a szakmai munka, elkötelezett emberek - ez a közeg most egy nagyon fontos személyiséggel erősödik. Az elkötelezettség a profizmusban is nagyon fontos, kell a lokálpatriotizmus - Simon Balázzsal kapcsolatban ezt már többször megtapasztaltuk."
 
Simon Balázs, mint mondta, hosszas gondolkodás után döntött úgy, hogy befejezi a kosárlabdát. "Fantasztikus húsz év áll mögöttem, de az embernek tudnia kell elengedni dogokat, ha úgy tetszik, a csúcson abbahagyni. Még tudtam egy jó szezont produkálni, a csapattal együtt, de úgy döntöttem, ennyi elég volt. Mindenkinek, aki segített, szeretnék köszönetet mondani. Készen állok az új kihívásokra, várom az új szezont, immár sportigazgatóként. Célom, hogy a tudást és tapasztalatot, amit szereztem, a klub érdekében tudjam kamatoztatni. Köszönöm a bizalmat, szeretném meghálálni a klubvezetőknek és egy sikeres csapat építésében dolgozni."

Forrás - szekesfehervar.hu
Foto, Slide - Bácskai Gergely, szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus