Szerb vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a Vásárhelyi Kosársuli

Slobodan Kalinic személyében fiatal és agilis szakember készíti fel az egyelőre 19 fős, bő kerettel dolgozó csapatot. 

A Vásárhelyi Kosársuli közleménye:

Slobodan Kalinic személyében szerb edzője lesz a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli NB/I B Zöld csoportos felnőttcsapatának a következő idényben. A 33 éves szakember a román Liga 1-ben szereplő Laguna Sharks együttesétől érkezett a kék-sárgákhoz.

Fiatal kora ellenére már sok tapasztalattal bír a vásárhelyiek új trénere: legutóbbi csapatánál négy szezont töltött, ebből kettőben utánpótlás csapatokat edzett. Előző munkaállomásai Szerbiában voltak, ahol több újvidéki kosárcsapatnál tevékenykedett utánpótlásedzőként, sőt, 24 évesen már a szerb második ligás Kadet Novi Sad felnőttjeinek munkáját irányította.

A Kosársuli új edzője nagyon motivált, augusztus 1-én tartotta az első edzést. Elmondta, hogy a játékosai motiváltak, és mindenki nagy dolgozni akarással látott munkához. Hajtós és nagy tempóval operáló együttest épít, mivel szeretné, hogy az ellenfeleknek kelljen alkalmazkodniuk a Vásárhely játékához. Úgy véli, hogy a bajnokság első felében már látszani fog a munkája eredménye, a sikerek eléréséhez viszont türelmet és támogatást kér a szurkolóktól. Küzdős és rokonszenves csapatot épít, amelynek játékával igyekeznek minél több embert a Hódtói Sportcsarnokba csábítani – tette hozzá a szakember.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli augusztus 1-én kezdte meg a munkát, az első edzésen 19 játékos jelent meg. Közöttük nyolc saját nevelésű fiatal is van, akik a keretszűkítésig bizonyíthatják, hogy ott a helyük a pályán a felnőttek között. Mindez illeszkedik az egyesület egyik legfontosabb célkitűzéséhez, amely szerint hosszútávon minél több hódmezővásárhelyi fiatalt építenének be az NB I-es csapatba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus