Szolnok-Szkopje, nyilatkozatok

Tegnap este a Szolnoki Olaj KK csapata az akkor még a tabellát vezető MZT Szkopje Aerodrom együttesével csapott össze - mint ismeretes, a magyarok 81-69 arányban legyőzték ellenfelüket. A mérkőzést követően a két tréner és egy-egy játékos természetesen nyilatkozott, ahogy ezt az Adria Ligában szokás. Mind Neno Ascserics, mind Vlada Vukoicsics igencsak bőbeszédű volt, a szokásos nyilatkozatoknál nagyobb terjedelemben számoltak be meccsen szerzett tapasztalataikról, élményeikről.

 
Neno Ascserics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: "Nem volt túl sok időnk felkészülni erre a meccsre, de tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, akik nagyon jól kezdték a bajnokságot, simán verték a szlovén Union Olimpiját. Minden játékosom nagyon sok energiát fektetett a meccsbe, ez volt a kulcs szerintem. Jól választottuk ki a védekezési taktikánkat, azt, hogy erre a csapatra szabva mit kell védekeznünk, illetve támadásban is jó szisztémát erőltettünk. Az első 20 percben különösen extra volt a védekezésünk, ennek kifejezetten örülök. Úgy éreztem, hogy már az első félidőben is megérdemeltünk volna egy nagyobb különbséget, kiépíthettünk volna 11 pontnál nagyobb előnyt is, de sok üres helyzetet hagytunk ki kintről és bentről is.
 
A második félidőben is jól játszottunk, amíg 22-vel nem vezettünk, ott túlságosan megnyugodtunk. Örülök, ha a játékosok élvezik a játékot, de amikor kialakult ez az előnyünk, alább hagyott a koncentráció, nem tudtunk arra figyelni, hogy a saját játékunkat játsszuk. Eladott labdák után dobtak gyorsan 7 pontot, ami az ő lelkesedésüket is feltüzelte, felpörögtek, de egyetlen pillanatra sem éreztem, hogy veszélyben a győzelem. Ettől függetlenül azt akarom elérni, hogy 40 percen keresztül tudjunk úgy koncentrálni, hogy a saját játékunkat játsszuk, legyen az eredmény akár +20, akár -10. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, és a szurkolóknak is, jó hangulat volt és sokat jelentett a támogatásuk. Csapatként dolgoztunk, de én még ennél is többet látok a fiúkban. Bízom minden egyes játékosomban, szerintem egy jó szezon elé nézünk."
 
 
Vlada Vukoicsics, az MZT Szkopje Aerodrom vezetőedzője: "Szeretnék gratulálni a Szolnoknak, mind a játékosoknak, mind a szakmai stábnak, mind a szurkolóknak. Nagyon jól játszottunk az első meccsen, és emiatt kicsit talán túl is ünnepeltek, túl is értékeltük magunkat. Azt gondoltuk, hogy jobbak vagyunk, mint amilyen játékerőt egyébként jelen pillanatban képviselünk, több önbizalommal jöttünk ide, mint kellett volna. A magabiztosság kell, az alapfeltétel a kosárlabdában, de tartani is kell némileg az ellenféltől, tisztelni kell a másikat, és ennek a kettőnek a megfelelő kombinációja adja meg a sikeres szereplés alapjait. Nagyon puhán, könnyedén kezdtünk védekezésben. Úgy gondoltuk, hogy könnyebb meccsünk lesz, és erre rá is fáztunk. Kevés energiával nyitottuk a meccset, és szerintem ez volt döntő a vereségünkben, mert az egész meccsünkre rányomta a bélyegét a kezdésünk. Volt pár nagyon rosszkor eladott labdánk is, az ellenfél pedig jobban akarta a győzelmet, mint mi, jobban harcoltak az egész meccsen.
 
Ha két statisztikai adatot ki akarunk emelni, akkor elsőként a lepattanókat kell említenem. 50-21-re nyerte ezt a csatát a Szolnok, én személy szerint még soha nem láttam ekkora különbséget. A saját palánkunk alatt 17 támadólepattanójuk volt, nekünk pedig csak 19 védőpattanónk, ez borzasztó arány. A másik általam kiemelni kívánt adat az a 19 faultunk, ez mutatja, hogy nem voltunk elég agresszívek. Ilyen statisztikákkal nem lehetett más a végeredmény, csak vereség."
 
 
Horváth Ákos, a Szolnoki Olaj KK dobóhátvédje: "Teljesen másik arcunkat mutattuk, mint az idegenbeli meccsen. Ahogyan az ellenfél edzője is elmondta, a legfontosabb különbség a két csapat kiállásában volt, mi nagyon akartunk, ők pedig kevésbé. Óriási energiákat mozgósítottunk a győzelem érdekében. Az előző mérkőzés volt a legrosszabb meccsünk szerintem az utóbbi másfél hónapban, a felkészülési meccsek kezdetétől fogva, de az a szép az ilyen nemzetközi bajnokságokban, kupákban, mint az Adria Ligában is, hogy azonnal lehet javítani, mi ezt most meg is tettük. A hozzáállással elégedett volt az edző is, de a taktikai és a technikai részen továbbra is csiszolnunk kell, fejlődnünk kell ezekben a dolgokban, hogy 40 percen keresztül tudjunk koncentrálni. Összességében örülök, mert egy nagyon jó csapatot vertünk meg, itt-ott már mutatós, jó játékkal."
 
 
Damjan Sztojanovszki, az MZT Szkopje swingmanje: "Nagyon gyenge meccs volt ez szempontunkból, gyengén védekeztünk, és az első félidőben rosszul is támadtunk, ez pedig megalapozta a mérkőzés további részét számunkra, hiszen futnunk kellett az eredmény után folyamatosan. Túlságosan sokat azért nem akarok belemagyarázni ebbe a vereségbe, ez csak egy meccs volt, amiből túl nagy következtetéseket nem lehet levonni."
 
Fotó: Hegedűs Róbert (Kezdő5.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus