Takács Norbert is Sopronban marad

Újabb játékosával állapodott meg a közös folytatásról az előző bajnokságban remekül szereplő Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. A bajnoki bronz és Magyar Kupa ezüstérmes együttes tagjai közül Takács Norberttel is hosszabbított a klub.

Amint arról Pojbics Szabolcs, a Sopron KC ügyvezetője lapunkat tájékoztatta, a három a klubhoz magát már korábban elkötelező kosaras, a válogatottba a közelmúltban bekerült Ruják András, a szintén kerettag Tóth Gergely, valamint Trepák Zoltán után Takács Norbert is soproni színekben játszik a következő szezonban.

A 24. születésnapját a hónap végén ünneplő kosaras - Molnár Andrásnak az elmúlt szezon közben történt távozását követően - Thomas Jermaine-nel együtt az egyik legrégebbi "motoros" lett a soproni csapatban.

- Hogyan látod, milyen volt az előző szezon, úgy a csapat, mint saját magad szempontjából? - kérdeztük Takácsot.

- A csapat szempontjából természetesen remek volt, hiszen mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában érmet szereztünk, ilyen jó eredményeket pedig nem hiszem, hogy bárki is remélt volna - fejtegette Takács. - Ami  a saját játékomat illeti, ott már kicsit árnyaltabb, vegyes az összkép. De ami számomra az előző évad megkoronázása volt az az, ahogy szurkolóink fogadtak a Fő téren. Azt az ünneplést amíg élek, nem felejtem el, jó volt látni, mennyit jelent a csapat, a sikerek szurkolóinknak.

- Mint egység, nagyon erős volt az SKC, belülről könnyen összeállt a társaság, hiszen azért eléggé kicserélődött a keret?

- Szerencsére igen, úgy érzem, mi régebbiek és az új játékosok nagyon hamar, még az alapozás idején egy hullámhosszra kerültünk.

- Évad közben - gyakorlatilag a te posztodra - érkezett a csapathoz a montenegrói bedobó, Milos Boriszov. Az ő megjelenése hogyan hatott a te játékodra?

- Összességében azt gondolom, nagyon jól. Tapasztalt, korábban a nemzetközi porondon is sokat szereplő, remek játékosról van szó, nagyon sokat tanultam, tanulhattam tőle. Úgy vélem, annak, hogy az edzéseken őt kellett fognom, meccseken meglett az eredménye, szerintem a szezon vége felé védekezésben léptem előre, s úgy érzem, akadtak meccsek, amelyeken jól tartottam az ellenfelek kulcsembereit.
 

Különös közös születésnap

Takács Norbert egy napon született a remekül teljesítő SKC másik montenegrói játékosával, Filip Baroviccsal, mindketten 1990 július 29-én látták meg a napvilágot. A kérdésre, vajon tartottak-e vagy terveznek valamikor közös születésnapi bulit, a következőket mondta a bedobó: - A nyár közeépn van a születésnapunk, nem lenne egyszerű összehozni... Az viszont mindkettőnk számára csak nemrég derült ki, hogy mi már tartottuk együtt a születésnapunkat. Kettőezer nyolcban Debrecenben volt a B-csoportos U18-as Eb, amelyen a magyar válogatott tagja voltam, Montenegró csapatában pedig játszott Filip. Nagy bulit nem lehetett csapni persze, hiszen ment az Eb, de volt egy szolid kis ünnepség. És ahol ünnepeltünk, egy másik társaság is hasonlóképpen tett. Az pedig csak a nemrég befejeződött szezon záró bankettjén derült ki, hogy éppen Filip barátomat ünnepelték a montenegróiak. Tartottuk tehát már együtt, egy helyen a születésnapunkat - csak akkor még nem ismertük egymást...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus