Távozik a ZTE vezetőedzője

Sebastjan Krasovec már szezon közben jelezte, hogy nem szeretne élni a szerződésében szereplő, 23/24-es szezonra vonatkozó opciójával.

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

Sebastjan Krasovec tavaly nyáron érkezett kék fehér csapatunkhoz, amikor 1+1 éves szerződésben állapodott meg a klubvezetéssel. Az elmúlt évek sikertelensége után mindenki egy sokkal jobb szezonban bízott, ami várakozáson felül teljesült. Sikercsapatunk szlovén vezetőedzője már szezon közben jelezte, hogy nem szeretne élni a szerződésében szereplő, 23/24-es szezonra vonatkozó opciójával, így szerződése a mai napon hivatalosan is lejár és távozik klubunktól.

-Azzal az elvárással érkeztem, hogy megtegyem a következő lépést a karrieremben és visszavezessem oda a csapatot, ahol a helye lenne, a bajnokság élcsapatai közé. Úgy érzem, nagy részben meg tudtuk ezt valósítani, hiszen a bajnokság végén, a negyedik helyen zártunk. Sok klubhoz képest korlátozott büdzsével és a feltételekkel vágtunk neki a bajnokságnak, de a klubnál dolgozók megpróbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy az idei szép eredmény sikerüljön. Nagyon örülök, hogy sikerült elérnünk a negyedik helyezést- mondta honlapunknak a búcsúzó vezetőedző. 

Mi volt a kulcsa az idei sikereinknek?
-Az hogy a játékosok a pályán és a pályán kívül is csapatként funkcionáltak, valamint elkerülték a komolyabb  sérülések a csapatot, ami nagyon fontos volt nekünk. Ahogy a rájátszásban is láthattuk, amikor valaki hiányzott sérülés miatt, azt nagyon erősen érintette a csapat teljesítményét. Emiatt mindenképpen szerencsések voltunk. Nagyszerű orvosi stábunk volt, hiszen a sérült játékosok időben vissza tudtak térni a pályára. Emellett pedig az is hozzájárult az idei eredményünkhöz, hogy a klub körül sokan több mindenben is segítettek a csapatnak, mint ami a dolguk lenne.

Mennyire vagy elégedett az idei negyedik helyezésünkkel?
-Nehéz azt mondani, hogy elégedett vagyok a negyedik helyezéssel azután, hogy sajnos elveszítettük a bronzcsatát. Természetesen szerettünk volna minél jobb helyezést elérni. Ha minden szempontot figyelembe veszünk és reálisak akarunk lenni, ha később majd vissza fogunk gondolni az idei szereplésünkre, akkor azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk az eredménnyel. 

Sebastjan Krasovec több nyilatkozatában is kiemelte a szurkolótábort, akik végig kísérték a csapatot a szezonon.

 -Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak az egész éves teljesítményükért, nagy szerepük van nekik is az idei sikerekben. A legtöbb mérkőzésünk közel teltházas volt, ami úgy gondolom, hogy nagyszerű volt a klubnak és a városnak is. Nagyon hálás vagyok, hogy hazai pályán és idegenben is ilyen nagyszerű hangulatú mérkőzéseken irányíthattam a csapatot. Emellett szeretnék köszönetet mondani Gegének is, aki nagyon sok munkát tett bele az idei szezonba, az orvosi stábnak valamint a klub összes dolgozójának, akik az egész szezon során segítették a csapatot. Bízom benne, hogy a klub a közeljövőben lépésről lépésre fejlődni fog és sikeres jövő vár a csapatra. 

Mindenkinek a legjobbakat kívánom a jövőre nézve!

Fotók, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus