Travis Cohn a Jászberény új játékosa

Egy amerikai irányítót szerződtetett a JP-TOP COP Jászberény együttese - Travis Cohn a szlovén Heliostól érkezik Forray Gáborékhoz.

A csapat hivatlos honlapja, a jkse.hu számolt be az igazolásról:

Az 1989-ben született, 188 centiméter magas Travis Cohn csapatunk legújabb játékosa, aki legutóbb Szlovéniában a Helios csapatánál szerepelt.

A 26 éves amerikai irányító a Jacksonville egyetemen végzett, majd a 2011-2012-es szezonban az NBA előszobájának számító, D-ligás Springfield Armor csapatához igazolt.

A 2012-2013-as idényben a szintén D-ligás Sioux Falls Skyforce csapatánál járt tesztelésen. Majd Izlandon próbált szerencsét, ahol az Ungmennafelagio Snaefell klubjánál pattogtatott. Ez a kaland számára karrierje legjobbjaként alakult, mivel 24 pontot, 7 lepattanót, 6 gólpasszt és 2 labdaszerzést átlagolt.

Ezt követően a 2014-2015-ös szezontól Cipruson folytatta pályafutását, ahol 15 mérkőzésen 11 pontot, 3 lepattanót, 3 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést átlagolt. Ugyanebben az évben szerződött Szlovéniába a KK Elektra Sostanj Front együtteséhez, ahol sikeres szezon tudhatott magáénak, hiszen 10 meccsen 18 pontot, 6 lepattanót 3.5 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést átlagolt.

2015-től a szlovén pontvadászatban szereplő Helios csapatához igazolt, amelynek színeiben a Fiba Europe Cupban is szerepelt. A szlovén bajnokságban 4 mérkőzésen 12.5 pontja, 4 lepattanója, 3 gólpassza és 2 szerzett labdája volt átlagban.

Az eurobasket.com weboldal karrierje során Izlandon, Cipruson és Szlovéniában is beválasztotta az adott bajnokság legjobb védekező játékosai közé, míg Izlandon az év irányítója is lett. 

Forrás - jkse.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus