U18-as válogatott játékosokkal erősít az NKA Pécs

Angyal Medárd és Bor Gábor rengeteg tapasztalatot szerzett a kontinenstornán.

Az NKA Pécs közleménye:

Az Izland elleni hosszabbításos győzelemmel zárta a Portugáliában megrendezett U18-as B-divíziós Európa-bajnokságot a magyar fiú válogatott, amely így a 11. helyen zárt. Akadémiánk három növendéke, Angyal Medárd, Bor Gábor és Szita Márton is rengeteg tapasztalatot szerzett a kontinenstornán, előbbi kettő pedig hatalmas lehetőség előtt áll: a felkészülést már az A-csoportos felnőtt csapatunknál kezdheti meg.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia feladata világos, megtalálni a legtehetségesebb magyar játékosokat, majd kiváló és kőkemény szakmai munkával felkészíteni őket a legmagasabb szintű kosárlabdára. Ahhoz, hogy kész játékosokat tudjunk adni a magyar kosárlabdának, szükség volt egy A-csoportos felnőtt csapatra, ahol a fiatalok megtehetik az utolsó lépést, kiteljesedhetnek, és bizonyíthatják, hogy érettek az előttük álló kihívásokra.

Két U18-as válogatott játékosunk, Angyal Medárd és Bor Gábor számára most elérkezett a pillanat: ők lesznek felnőtt csapatunk első erősítései, a felkészülést már az élvonalra hangoló gárdával kezdik meg.

– Nagyon izgatottan várom az edzéseket, egyben örülök annak, hogy a következő szezonban már a felnőtt csapattal is lehetek! Remélem, ott is jól tudok teljesíteni, és minél többet fogok fejlődni. Ez egy óriási lehetőség számomra – mondta Angyal Medárd.

– Számomra is nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a felnőtt csapattal készülhetünk. Hatalmas lehetőség ez, nagy motivációt jelent számomra. Remélem, én is sokat tudok majd fejlődni! – fogalmazott Bor Gábor.

A Portugáliában, Matosinhos városában megrendezett U18-as Európa-bajnokságon rengeteg tapasztalatot szerzett Akadémiánk mindhárom játékosa. Másfél hét alatt nyolc meccset játszott Szarvas Gábor együttese, ezek közül ötöt megnyert, s végül a 11. helyen végzett. Az utolsó mérkőzésen, az Izland elleni helyosztón a csapat legjobbjai közé tartozott Angyal Medárd és Bor Gábor is: előbbi 16 ponttal és 12 lepattanóval zárt, utóbbi 19 pontot, 3 lepattanót, 4 gólpasszt és 4 labdaszerzést tett a közösbe. Szita Márton is élt a lehetőséggel az Eb-n, hétszer is a kezdőcsapatban kapott helyet a szövetségi edzőtől, és védekezésben nagyon sokat tett hozzá a csapat sikereihez.

Angyal Medárd: „Én már tavaly nyáron is szerepeltem Európa-bajnokságon, tudtam, hogy kemény meccsek várnak majd ránk. Fiatalként bizonyítani akartam az idősebbek között, így hozzájuk viszonyítva meg vagyok elégedve a teljesítményemmel. Úgy gondolom, inkább a védekezésemmel tudtam a csapatot segíteni, de az utolsó négy mérkőzésen feljavult a támadójátékom is. A mérkőzéseket látva a kinti dobásaimon feltétlenül szeretnék javítani. A tornán rengeteg tapasztalatot sikerült szereznem, amit kamatoztatni tudok majd a továbbiakban.

Szita Márton: „Miután tavaly nyáron is részt vettem az Eb-n, biztos voltam benne, hogy nem lesz egyszerű elérnünk a célt, a feljutást az A-divízióba. Ez sajnos nem sikerült, de szerintem nagyon jó csapatunk volt, és nem sokon múlott, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé. Én is fiatalként akartam helyt állni az idősebbek között, szerintem ez sikerült is, elsősorban védekezésben – rendszerint én fogtam az ellenfél legjobb játékosát, úgy érzem, jól oldottam meg ezt a feladatot. Természetesen még nagyon sok mindenben kell fejlődnöm, leginkább támadásban: a kinti dobások és a labdakezelés terén, továbbá egy kicsit agresszívabbnak is kell lennem.

Bor Gábor: „Nekem teljesen új volt ez az egész Európa-bajnokság, épp ezért nem voltak túl nagy elvárásaim magammal szemben, de úgy érzem, egész jól tudtam alkalmazkodni, és voltak jó meccseim. Egyénileg a védekezés megbontása és a pontszerzés volt az erősségem, viszont fejlődnöm kell a betörések utáni kiválasztásban, hogy mikor dobjam el a labdát, vagy mikor passzoljak, és persze védekezésben is van még hová előrelépnem.

 

Fotók, slide: ratgeberakademia.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus