Új irányítót igazolt a Jászberény

Remon Nelson sérülése miatt lépnie kellett a JKSE-nek, 28 éves amerikai egyes érkezik a csapathoz.

A jkse.hu közleménye:

Remon Nelson szerencsétlen sérülése miatt – megoperálták és hónapokra kiesett – klubunknak mindenképpen gondoskodni kell a pótlásáról a szezon további részébe. A hét végén már megérkezik Jászberénybe Damier Erik Pitts, aki 28 éves amerikai irányító, s évek óta Európában játszik.

Egyesületünk vezetése, miután kiderült, hogy Remon Nelson hónapokig nem tud pályára lépni, azonnal elkezdett azon dolgozni, hogy pótlásáról gondoskodjon. Szerencsére az egyeztetések gyorsan eredményre vezettek és elnökünk, Gulyás Csaba bejelenthette, hogy az amerikai Damier Erik Pitts (1989. december 31-én született Charlotteban) lesz az új irányítónk. A 178 centiméter magas és 80 kilós fiatalember öt szezont húzott le az NCAA1-ben, amely a legmagasabb szintű egyetemi bajnokság az USA-ban, majd 2012-ben került Európába. Az izlandi KFI csapatában kezdte európai pályafutását, s a 2012/2013-as szezon végén bekerült a bajnokság All Star csapatába. A következő szezonban a török első osztályú Isztambul együttesében szerepelt, majd a 2014/2015-ös szezont az olasz másodosztályú Roseto Sharks csapatában pattogtatta a labdát. Innen Lettországba vezetett az útja, ahol előbb a BK Ventspils, majd a Valmiera csapatában szerepelt, s 2017-ben a bajnokság All Star csatának a tagjai is volt. A 2017/2018-as bajnoki évet már Finnországban töltötte, ahol a Kataja csapatában a bajnokság mellett a FIBA Cup-ban is játszott 12 mérkőzést, s ezeken 16,5 pontos átlagot ért el. A Korisliiga-ban 26 mérkőzésen 16 pont volt az átlaga.

Egy rutinos, tapasztalt, a legjobb korban lévő amerikai játékos érkezik tehát hozzánk, aki remélhetőleg orvosolja majd gondjainkat, s vele is hasonlóan eredményesek leszünk, mint voltunk Remon Nelsonnal, akinek szurkolóink nevében is köszönjük az elmúlt több mint egy évet és mielőbbi gyors gyógyulást és visszatérést kívánunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus