Új játékossal bővült a Nagykőrösi Sólymok Kosárlabda Egyesület

Rozs Máté a 2020-2021-es szezonban a TF-BP U20-as gárdájának alapembereként 20,8 pontos átlaggal járult hozzá csapata bajnoki ezüstérméhez.

Örömmel jelentjük be, hogy új játékossal bővült NBI/B-s férfi felnőtt csapatunk kerete.
A héten hivatalosan is csatlakozott hozzánk a 21 éves, 198 cm magas Rozs Máté, aki nagy erősítést jelenthet csapatunknak. - olvasható az egyesület facebook oldalán.


Máté a Kőbányai Darazsaknál ismerkedett az alapokkal, majd a Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémián pallérozódott, az U20-as csapat erősségeként, és a fővárosi piros-fehérek színeiben mutatkozott be a felnőtt mezőnyben is.


Máté a Honvédtól egy másik riválisunkhoz igazolt, a TF-BP egyesületében folytatta pályafutását, ahol a 2020-2021-es szezonban az U20-as gárda alapembereként 20,8 pontos átlaggal járult hozzá csapata bajnoki ezüstérméhez, és a felnőtt csapatban is átlagban 13,5 percet töltött a pályán az alapszakaszban, 4,2 pontátlaggal.


Érdekességként megjegyezhetjük, hogy Máté első felnőtt bajnoki pontjait – a második felnőtt pályára lépése során, a Honvéd mezében - éppen ellenünk, a Kossuthban szerezte meg 2019 januárjában. A pontcsúcsát is ellenünk érte el, azt már a TF-BP színeiben, a tavalyi rájátszásban – de számunkra sikert hozó meccsen – csapata legjobbjaként, 24 pontig jutott.
A folytatásban szeretnénk hasonló teljesítményről beszámolni, immáron Sólymok mezben. Máté bemutatkozása éppen korábbi csapata ellen történhet meg, holnap délután a fővárosban, a Bp. Honvéd ellen 15:30-tól.

 

Fotó: Nagykőrösi Sólymok facebook

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus