Válogatott légióst igazolt az Alba

Fizikálisan erős, jól dobó, rutinos játékosként jellemzik.

A 31 esztendős lett kosárlabdázó, a 198 cm magas, 92 súlyú Martins Laksa együttesünk legújabb légiósa - írja az albakosar.hu. Miután a 3-as és 4-es poszton szereplő amerikai Donte Thomas nem ment át az orvosi vizsgálaton, pótlásáról minél gyorsabban gondoskodnunk kellett. Meg is találtuk a megfelelő játékost, a lett válogatott Laksa erősíti együttesünket a 2021-22-es idényben. 

Tizenkilenc évesen mutatkozott be a VEF Riga csapatában, majd szerepelt a Ventspils és a Jürmala gárdájában, aztán játszott a Valmiera együttesében. Négy éve kimozdult hazájából, a spanyol Obradoiro profija lett, 2019 nyarán szerződött Lengyelországba, a Start Lublinhoz. A legutóbbi idényt Spanyolországban, a Movistar Estudiantes csapatánál kezdte, majd a szezon jelentős részét korábbi klubjánál, a Lublinnál töltötte. Kimondottan jó idényt produkált, 13,5 pontot dobott a mérkőzéseken, szedett 3,7 lepattanót és kiosztott 1,5 gólpasszt a lengyel bajnokságban. 

Laksa már utánpótlás játékosként meghatározója volt a lett korosztályos válogatottaknak, folyamatosan szerepelt világversenyeken, a felnőtteknél is gyakran jut szóhoz. Háromszoros lett bajnok, 2011-ben, 2014-ben és 2017-ben is aranyérmes lett aktuális együttesével.  Fizikálisan erős, jól dobó, rutinos játékos, szerződtetésével reményeink szerint lezárultak az átigazolásaink, hiszen négy külföldivel vágunk neki a szeptember 22-én kezdődő szezonnak. 

Laksa kedden érkezik Fehérvárra, az orvosi vizsgálatokat követően edzésbe is áll a Gáz utcában. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus