Változások a Körmendnél - de nem vezetőedzői poszton

Zsebe Ferenc, az Egis Körmend ügyvezetője közleményben jelentette be, hogy eredményeik miatt változások várhatóak náluk a közeljövőben.

A körmendi klub közleménye:

"Az elmúlt mérkőzések sikertelensége után a Kaposvár elleni találkozón változást remélt a klub vezetése a csapat játékában.

Sajnos olyan jelentős hátrányt szedtek össze a fiúk, amit egy parádés tíz perces rohanással sikerült ugyan ledolgozni, de végül meghatározónak bizonyult az eredmény tekintetében.

A klub vezetése számos eszközt alkalmazott annak érdekében, hogy a játékosok minél egységesebben, igazán csapatként szerepeljenek. Kétszer is csapatépítő tréningen vettek részt, hogy erősödjön bennük az összetartás, az egymás iránti bizalom. A legutóbbi mérkőzés előtti estén pedig egy vacsorára hívtam meg a fiúkat szintén közösségépítő szándékkal, és azért, hogy ismét felhívhassam a figyelmüket arra, hogy mit jelent Körmenden kosárlabdázni.

A szombati találkozó mindezek ellenére nem hozott változást, kiábrándító volt az első félidőben látott játék. Az eredménytelenséget, a sorozatos vereségeket követően már nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, változtatásra szántuk el magunkat.

Ma reggel háromórás beszélgetésen tekintettük át a helyzetet a klubvezetés és a szakma képviselőivel. Úgy döntöttünk, hogy személycserék következnek a keretben, de más szankciók lehetőségét is vizsgáljuk.

A személycserékről még nem születtek végleges megállapodások, amint ezek megtörténnek, természetesen tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

Edzői poszton nem változtatunk, bár a csapat motiválása terén a vezetőedzővel szemben is fogalmaztunk meg kritikát. Azt várjuk, hogy sokkal harcosabb, odaadóbb játékra inspirálja a keret tagjait.

A megbeszélésen minden területre kitértünk és elmondhatjuk, hogy akár a szakma, akár a játékosok, akár a klubvezetés, mindenki vállalja a ráeső részt az eredménytelenségből.

A klubvezetés az eddigi eredmények tükrében változtat a korábbi célkitűzéseken. A szezon elején megfogalmazott első négy közé kerülés helyett a bajnokságban egyértelműen a legjobb nyolc közé kerülést tűztük ki elérendőnek, ami a sorsolás alapján nem tűnik könnyűnek, de teljesíthető.

A személycserék mellet említett szankciók végrehajtása annak a függvénye lesz, hogy ezt a célt teljesíti-e a csapat.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a klubvezetés és a csapat nevében megköszönjem szurkolóink szombati biztatását, azt hogy minden nehézség ellenére kiálltak és hitet tettek a csapat mellett!

Zsebe Ferenc
  ügyvezető"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus