Zánka: hosszú streetball-hétvége

Az idei streetball sorozat egyik legnagyobb volumenű rendezvényére készülnek a szervezők. Hétvégén, Zánkán két napos szabadtéri kosárlabda fesztiválra kerül sor.

Szombaton lesz a hagyományos streetball rendezvény, amelyre még csütörtökön éjfélig lehet nevezni a már jól ismert www.streetballnet.hu oldalon. A különböző kategóriákban történő versengéseken - a kenguru korosztályban, ahogy egész évben, természetesen most is ingyenes a nevezés - túl természetesen a hagyományos ügyességi viadalokat, a tripladobó és a zsákoló versenyt is megrendezik.

A kétnapos zánkai rendezvény egyik fő versenyszáma a Eb-selejtező lesz, amelynek küzdelmei szombaton és vasárnap is zajlanak majd. Ezen a hölgyeknél Medgyessy Dóra, Szabó Bettina, Szabó Vivien, és Tóth Cecília, a férfiaknál pedig a Csuba Attila, Fekete Csaba, Kovács László és Rózsa Ádám képviseli hazánkat. A férfi mezőnyben 11, a nőknél 9 csapat verseng majd a továbbjutást, a szeptember elején, Bukarestben rendezendő Eb-döntőbe kerülést jelentő első 5-5 helyért.

A rendezvény második napja az Európa-bajnoki mérkőzéseken túl inkább amolyan jamboree jellegű lesz, többek között egy meghívásos zsákoló show-val, amelyen a műfaj két neves külföldi képviselője, a lett Kristaps Dargains és a lengyel Rafal "Lipek" Lipinski mellett Rózsa Ádám és Csaba György is bemutatja zsákoló tudását.

Foto, Slide - streetballnet.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus