Zlatko Jovanovic a Honvéd új vezetőedzője

A 39 éves szerb-bosnyák szakember az előző szezonban a BC Komárnót irányította, amellyel nem kis meglepetésre a döntőig menetelt a szlovák élvonalban és az Alpok–Adria-kupa final fourjába is bejutott.

Magyar feleségével és gyermekével régóta Budapesten élnek, így adva volt a lehetőség, hogy a csapat meggyőzze őt arról, hogy náluk folytassa edzői pályafutását, amelyet 2021-ben kezdett el. Előtte több helyen is megfordult játékosként, profiskodott Boszniában, Szerbiában, Romániában, Franciaországban és a Közel-Keleten is, a bosnyák válogatottban pedig tíz alkalommal lépett pályára - írja a klub honlapja.

Az előtte álló kihívásokról és a Honvédról így nyilatkozott:

„Hálás vagyok és megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem nyílik egy olyan patinás klub vezetőedzője lenni, mint a Budapesti Honvéd. Az biztos, hogy egy olyan erős versenyben, mint amilyen a magyar bajnokság, kemény dolgunk lesz, hiszen minden évben elég kiegyensúlyozott a mezőny. Követtem az előző szezont is, nagyon szimpatikus, ahogy a vezetők gondolkodnak a fiatalok beépítéséről és menedzseléséről, igyekszünk folytatni ezt a trendet és tovább segíteni őket a fejlődésükben – amellett, hogy küzdeni fogunk a kitűzött célok eléréséért. Már várom, hogy augusztusban megkezdjük a munkát, addig is mindenkinek a legjobbakat kívánom! Hajrá, Honvéd!”

Forrás, fotó: honved.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus