A hullámvölgyek és egymás megértése a legnagyobb gond Kaposváron

Halász Ákos beszélt a somogyi együttes jelenlegi helyzetéről és szezonrajtjáról.

Eddig talán a Kaposvár a szezon legnagyobb negatív meglepetése - a felkészülés során már sokan "bajt jósoltak", de az 1-4-es rajt és főleg a mutatott játék így is elmarad a várakozásoktól. Hogy érzed, mi a fő probléma most a csapatnál, mi nem megy? 

Valóban gyengén kezdtük a szezont és igen, nem is csak a vereség a probléma, hanem tényleg a mutatott játék is eltér az elvárttól. A legnagyobb problémánk a meccsen belüli hatalmas hullámvölgyek. Vannak elég jó periódusaink, amiket ki kéne tolni minél közelebb a 40 perchez, mert megmutattuk, hogy több hiányzóval is képesek vagyunk jó játékra, meg sajnos azt is, hogy teljes kerettel borzalmasra is - mondta Halász Ákos a Kezdő5.hu-nak.

Milyen a hangulat az öltözőn belül?

Van kis frusztráltság a nyeretlenség miatt természetesen, de úgy gondolom, hogy ez nincs hatással a hétközi munkára, hanem inkább motiváltabbá teszi a társaságot.

McCray távozása óta mindkét meccsen kezdő irányítóként kaptál szerepet, voltak nagyszerű periódusaid és kevésbé eredményes időszakaid is ez alatt. Hogyan értékeled a visszatérésed óta nyújtott teljesítményed? Miben kell szerinted javulnod?

Igen, emiatt több játéklehetőséget kaptam az elmúlt meccseken, de mivel mindkettőn kikaptunk és az egyik csúnyára is sikeredett, főleg a mutatott játék miatt, így sok pozitívumot nem tudnék mondani. Elsősorban abban, hogy minél jobban megértsük egymást a pályán a társakkal, mert úgy érzem, hogy ez az egyik legfőbb problémánk.

Érkezett egy új irányító a csapathoz, ez pedig valószínűleg a te játékperceidet, a szerepedet is érinti. Mit vársz a változástól? 

Valószínű, hogy kevesebb jut, ez természetes, de ha Kasey érkezése pozitív irányba indítja el a csapatot, ami az eddigi edzésekből kiindulva szinte biztos, akkor nem nagyon zavar.

Paksra utaztok hétvégén. Hogyan látod az esélyeiteket, mi kell ahhoz, hogy nyerni tudjatok?

A Paks idén nagyon beerősített, minden poszton több minőségi játékost tudnak használni és jelen pillanatban nem mi tűnünk az esélyesebbnek, szóval ha nyerni szeretnénk, akkor egy-két, a meccs kimenetelét befolyásoló tényezőt kontrollálnunk kell. Ilyen például a paksi támadólepattanók, gyorsindítások és könnyű hárompontosok megakadályozása.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus