Antóni: "Lehet esélyünk a győzelemre"

Antóni Csanád a Szolnok elleni diadalról, a Kaposvárral szemben vívandó rangadóról, rájátszásbeli reményeiről mesélt.

Mondhatjuk, hogy életed egyik legmeghatározóbb kosaras élményén vagy túl?

Azt gondolom, hogy egy nagyon jó hangulatú, színvonalas mérkőzést játszottunk a Szolnokkal. Ilyen közönség előtt nagyon jó játszani, ráadásul győztes csapatban, ilyen szempontból talán ez volt életem legnagyobb élménye. Az elmúlt egy év nagyon sikeres volt a számomra. Eddig jobbára utánpótlás szinten, gondolok itt a tavalyi junior II. helyezésre, a nyári U18-as Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményemre, ill. az idei tanév VI. korcsoportos diákolimpián szerzett aranyéremre. Az NB/I. A csoport teljesen más. Az alapszakaszban a ZTE ellen kaptam lehetőséget, ahol elég jól ment a játék. A Szolnok elleni találkozón újra pályára kerülhettem, és próbáltam élni a lehetőséggel, az első sikertelen dobás után sem bizonytalanodtam el, és a következő helyzeteket is bátran elvállaltam, nagyon jó érzés volt az első félidő utolsó másodpercében szerzett kosár.

Mi volt a legnehezebb feladat számodra a Szolnok elleni rangadón?

Feladatom a Szolnok mezőnyemberein való védekezés volt. Nagyon örültem, hogy az ország egyik legjobb játékosán, Vojvoda Dávidon is védekezhettem. Támadásban a biztos helyzeteket bátran el kellett vállalnom.

Számítottál-e arra a szezon elején vagy akár a középszakasz kezdetén, hogy hamarosan eljön a Te időd, amikor nagyobb szerepet kapsz A-csoportos mérkőzésen?

Azzal a céllal kezdtem el a kosárlabdát, hogy a legjobbak között játszhassak. Amióta a felnőtt csapathoz felkerültem, sokat dolgoztam azért, hogy megkapjam a lehetőséget. Azt nem tudtam, hogy mikor, de készültem arra, amikor lehetőséget kapok, élni fogok vele. Most még csak az út elején vagyok, nagyon sok munka áll még előttem, hogy stabil NBI-es játékosnak mondjam magam.

Nem lehet azt mondani, hogy ne háláltad volna meg Dzunics mester bizalmát. Minden bizonnyal Kaposváron is játéklehetőséghez juthatsz majd. Mire kell majd Fodor Mártonék ellen figyelned egyénileg és az ASE-nak csapat szinten?

Bízom benne, hogy újra lehetőséget fogok kapni Kaposváron, és a teljesítményemmel hasznára tudok lenni a csapatnak. A Kaposvár remek passzban van, nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen hazai pályán mindenkire veszélyesek, a gyorsindításokat és a külső dobásaikat kell megakadályoznunk. Egy jó védekezéssel lehet esélyünk a győzelemre.

Hamarosan következik a bajnokság legizgalmasabb szakasza, a rájátszás. Mit remélsz a szezon hajrájától?

Remélem a középszakaszban minél előkelőbb helyen végzünk, és a rájátszást jó pozícióból kezdhetjük. A klasszikus center nélküli játékhoz egyre jobban alkalmazkodunk. Szeretnénk a négy közé jutni, a csapat célja az éremszerzés. Ha lehetőségek kapok, megpróbálok a legtöbbet segíteni a csapat céljának eléréséért.

Köszönöm az interjút.

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus