Az erős bajnokság és a körmendi tábor sokat számított Hammondsnak

A Körmend amerikai légiósa szerint ő szinte bármilyen poszton képes védekezni.

Augusztus elején jelentette be a Körmend, hogy mégsem az eredetileg leigazolt Justin Baker, hanem Leyton Hammonds érkezik a csapathoz - Baker nem tudott volna ideérni a felkészülés kezdetére, így a vasiak úgy döntöttek, hogy nem várnak rá. Hammonds azóta társaival együtt munkába is állt Körmenden és elmondta, hogy miért választotta a piros-feketéket.

„Úgy éreztem, hogy a Körmend jól fog passzolni a játékomhoz, a stílusomhoz. Sokakkal beszéltem az itteni kosárlabda-kultúráról, sokat hallottam róla és ezek után úgy döntöttem, hogy ide szeretnék jönni. Hallottam és láttam, hogy milyen erős a bajnokság, ami tetszik, illetve nagyon erős a szurkolói bázis Körmenden, amit én személy szerint nagyra értékelek. Egy hét edzés után azt mondom, hogy nagyon jó csapatunk lehet” - reagálta a Kezdő5.hu megkeresésére Hammonds, aki néhány szót magáról is mondott.

„Több poszton is bevethető vagyok, atletikus játékosnak tartom magam, aki majdnem minden pozícióban képes védekezni és támadásban elég jól is dob” - vélekedik az erősségeiről az amerikai, akit a vezetőedző, Antonis Constantinides is dicsért: „Nagyon atlétikus kosarasas, akivel jól jártunk, ha már így alakult. Szerencsések vagyunk, mert úgy érzem, hogy Layton Hammonds többet segíthet nekünk, mint Justin Baker. Vele gyorsabb, atlétikusabb lehet a játékunk.”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus