Bencze Tamás: Mindenkinek nagyobb felelősségérzettel kell dolgoznia

Andricot injekciózzák, Benkét megműtik az Olajnál - Csirke szerint a szívükkel nyerték meg a fontos meccset - Dzunics: fizikálisan nem voltunk megfelelő szinten - Forray látja az előrelépést - a tartalékos Berénynek nem volt ellenszere a Falcóra - Mandics szerint a negyedik negyed szégyenletes volt a győzelem ellenére - öt perc alatt eldöntötte a Körmend - nyilatkozatok a szerdai fordulóval kapcsolatban.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Serco - TF-BP 90-85

Andjelko Mandics: Három negyeden át jól kosárlabdáztunk, de az utolsó negyed teljesítménye szégyenletes. Gratulálok a TF-nek, mert 24 pontos hátrány ellenére sem adták fel, remélem, jobbak leszünk a folytatásban!

Ales Pipan: Gratulálok a Szegednek, az elején sok hibát vétettünk, rosszul dobtunk, rosszul lepattanóztunk. A szünet után feljavultunk, de nem volt annyi emberünk, hogy megnyerjük a hajrát.

Ante Krapic: Kettős érzések kavarognak bennem, mert bár győztünk, de az utolsó negyed miatt bosszúsak lehetünk. Ennél jobban kell játszanunk.

Beák Gábor: Gratulálok a Szedeáknak, viszont mi is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékra.

Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 89-84

Jesús Ramírez: A mai meccset abszolút nem úgy kezdtük, mint egy profi csapat, mindegy, hogy mi volt ennek az előzménye – sérülések, hosszú utazás, fáradság. Új impulzust adott a csapatnak a padról jól beszálló Filipovity Márkó, és Brandon Peterson, innentől másfajta játékot játszottunk védekezésben, és támadásban egyaránt. A második félidőben a Zete pick and roll játéka ellen nem volt ellenszerünk, de jó dobásaink voltak a végjátékban, bár Szabó Zsolt utolsó pillanatban eldobott hármasa nem hiányzott… Ennek ellenére nagy, és fontos győzelmet arattunk.

Bencze Tamás: Jól felkészültünk az Albából, nagyon jól kezdtünk, és egy jó ki-ki meccs lett belőle. Nem volt érdemtelen e fehérváriak győzelme, de lehetett volna ez másképp is, mivel a végén akadt néhány olyan ítélet, melyek számunkra kedvezőtlenek voltak. Nagyobb felelősségérzettel kell végeznie mindenkinek a munkáját, mert ez nekünk sokba kerülhet… Ezzel a mai teljesítményünkkel nagyon sok csapatot megvertünk volna, de ez most nem volt elég a győzelemhez.

Brandon Peterson: Lassan kezdtük, nem megfelelő ritmusban kosárlabdáztunk. Aztán az edzőnk cserélt, úgy érzem, Filipovity Márkóval együtt jól szálltunk be a meccsbe, új impulzusokat adtunk, hozzá tudtunk tenni a csapat teljesítményéhez. Fontos meccsek következnek, amelyeket szeretnénk szintén megnyerni.

Dustin Ware: Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Jó meccset játszottunk, amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, támadásban és védekezésben is, az utóbbi időben sokat fejlődött a játékunk. Bencze Tamás jól felkészített bennünket az összecsapásra, sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto - JKSE 78-58

Gasper Okorn: Számunkra nem volt meglepetés ez a meccs, a 2 hiányzó kulcsjátékosukat nem tudták pótolni, ez rányomta az egész meccsre a bélyegét. Összességében jól játszottunk, uraltuk végig a meccset, ez a győzelem jól jött számunkra.

Nicola Lazic: Abszolút megérdemelt győzelmet aratott a Falco, ma nem volt ellenszerünk. Nagyon sok problémánk volt, kevés játékosunk állt rendelkezésre, sajnos csak 58 pontot dobtunk, ez kevés, de a Falcóé sem volt túl sok. Amikor komplettek vagyunk, megmutattuk, hogy mindenki ellen mindenhol tudunk jól játszani

Váradi Benedek: Azt gondolom, mindenki kivette sikerét a győzelemből, Igyekeztünk csapatként játszani a 2 kulcsjátékosát is nélkülöző vendégek ellen, a jövő héten is fontos meccs vár ránk.

Djordje Pantelic: Nagyon nehéz meccs volt ez számunkra, ma jobb volt a Falco. Megyünk tovább, igyekszünk javítani és jól befejezni az alapszakaszt.

Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 85-68

Csirke Ferenc: Ma a csapat és a szurkolók is fantasztikusak voltak. A szívünkkel nyertük meg ezt a mérkőzést, mert erre van szükség a jó védekezéshez. Persze a győzelemhez kellettek az extra teljesítmények, de ez is megvolt. Egy fantasztikus estén vagyunk túl, egy nagyon erős csapatot győztünk le. Most van egy hetünk regenerálódni, ránk is fér a pihenés. Remélem, hogy a Debrecen ellen már Antóni Csanád és Simon Kristóf is visszatér a rotációba.

Dzunics Braniszlav: Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, ez a Pécs jó védekezésének volt köszönhető. Sajnos ezzel az egész meccsen gondjaink voltak, mert fizikálisan nem voltunk azon a szinten, ami kellett volna az eredményes támadójátékhoz.

Horti Bálint: Nagyon fáradtak voltunk a Kaposvár elleni meccs után, de sikerült pihennünk. Úgy látszik, hazai pályán stabilabb a teljesítményünk, mint idegenben. Küzdöttünk és elhittük, hogy nyerhető ez a mérkőzés. Nem estünk össze, amikor a Paks feljött, mindig volt valaki a csapatban aki átlendített minket a holtponton.

Ruják András: Az elmúlt három mérkőzésünkhöz képest nagyon alacsony energiaszinten játszottunk. Az első negyedben 24-8-ra elment a PVSK és ez el is döntötte a mérkőzést.

Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 80-74

Dragan Aleksic: Gratulálok a játékosaimnak. Stresszes héten vagyunk túl. Luksa Andric hátát injekciózzák, Benke Szilárdra szerdán egy kisebb műtét vár. Tényleg csak gratulálok és köszönöm nekik. Fontos mérkőzés volt és győztünk.

Forray Gábor: Gratulálok az Olajnak és a saját csapatomnak is. Mindkét szurkoló tábornak is gratulálok. A kritikus pillanatokban hibákat ejtettünk, de ilyen a sport. Látom a csapatban a pozitív előrelépést, volt karakterünk, bizalmunk. További sok sikert az Olajnak a bajnokságban és védjék meg a bajnoki címet.

Benke Szilárd: Sikerült változtatni a védekezésünkön, agresszívak voltunk és úgy érzem ez az ami miatt nyertünk ma este.

Wittmann Krisztián: Gratulálok a Szolnoknak. Igaz kikaptunk, de voltak pozitív dolgok a mérkőzésen. A Szolnok egy nagyon jó csapat, sok sikert nekik a folytatásban, remélem mi megyünk tovább ezen a jó úton.

Egis Körmend - Kaposvári KK 88-66

Matthias Zollner: Először is úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Ez előtt a mérkőzés előtt játszottunk 2 nagyon jó mérkőzést Szombathelyen és itthon a Szolnok ellen. Amikor ma reggel halottam, hogy Spica és Markovics nem fog játszani, elkezdtem nem mondanám, hogy félni, de ahogy felénk Németországban mondják, a sérült kutya a legveszélyesebb. Úgy gondolom, hogy ez ma bebizonyosodott. Jól kezdtük a mérkőzést, tetszett, ahogy védekeztünk, ahogy küzdöttünk. Szeretnék gratulálni a Kaposvár játékosainak és edzőjüknek, akik nagyszerű szellemiségről tettek bizonyosságot. Együtt küzdöttek és oldottak meg apró dolgokat. Vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, mert nem adták fel. Ez egy nagyon jel a csapatuknak. De boldog vagyok, hogy a végén megnyertük a mérkőzést. Még ha javítanunk is kell a harmadik és negyedik negyedben.

Fekete Ádám: Először is gratulálok a Körmendnek. Megérdemelten nyertek. Ahogy ezt tudtuk is nagyon fizikális védekezésünk van, amiből megteremtik az előnyöket, ill. azt az előnyt, amiből az elmúlt időszakban jó sorozatot produkáltak. Ehhez párosul az az önbizalom, ami megvan most a játékosaikban, amiben nemcsak könnyű helyzetekből, hanem nehéz szituációkban is tudnak értékesíteni dobásokat. A mi esetünkben azt gondolom, hogy mi is egy viszonylag jó formában vagyunk, de egy nagyon-nagyon hosszú menetnek a közepén. Viszont elvesztettünk két játékost, ami talán nem az elején, de amikor feljöttünk 10 pontra ott segíthetett volna egy kicsit a rotációnkban és azokban a szituációkban jobb döntéseket hozni és bedobni azokat. Ott több lehetőség lett volna felzárkózni. A saját csapatomnak is gratulálok, mert tényleg nagyot küzdöttek és minden egyes játékos, aki a pályán volt nagyon sokat hozzátett, de ma a Körmend tényleg sokkal jobb volt és még egyszer gratulálok.

TJ Price: Úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Keményen játszottunk, ami ehhez a nagy különbséghez vezetett. Elkényelmesedtünk ezután egy kicsit és az ellenfél elkezdett csapatként játszani és küzdeni a végletekig. Volt esélyük visszajönni és ezért kezdték el ezt a játékot. Egészen addig volt lehetőségük, amíg nem kezdtük el az apró hibákat kijavítani és amikor ezt megtettük, már minden rendben volt. Legközelebb ilyen arányú vezetésnél, jobban oda kell figyelni és úgy kell játszani, mint az elején. Összeségében a mérkőzés nagy részében jól játszottunk.

Halász Ákos: Először is szeretnék gratulálni a Körmend csapatának. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertek. 40 percen keresztül nagyon agresszív védekezést mutattak be rajtunk, aminek köszönhető a győzelmük. A statisztikát látva ez nem is volt annyira kirívó, mert ami nem jellemző rájuk, hogy mi több lepattanót szereztünk, nagyon sok támadó lepattanót. Olyan nyomást tettek ránk főleg az első 5-6 percben, amire nem volt válaszunk. 5-6 perc alatt eldöntötték a mérkőzést. Utána úgy gondolom, hogy jobban felvettük a ritmust, félidőre tartottuk ezt a 20 pontos hátrányt és a harmadik negyedben a 3-2 zónavédekezésünkkel esélyt adtunk magunknak. A negyedik negyedben, amikor volt lehetőség közelebb jönni 10 pontnál több támadást is elhibáztunk és ezeket megbosszulta a Körmend. Gratulálok a győzelmükhöz.

DEAC - Sopron KC 104-97

Berényi Sándor: Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy rettentő feszült hangulatú meccset sikerült megnyernünk. A Sopronnak is jár a kalapemelés, hiszen az őket ért szerencsétlenségek ellenére is végig nyílt volt a találkozó. Ugyanazon dolgokban kell javulnunk, amikről meccs előtt is szó volt: második esélyek kihasználása, és egyéni felelősségvállalás.

Sabáli Balázs: Ha nem lett volna az első negyed, biztosan megnyerjük a mérkőzést. Sajnos sérülések és betegségek is hátráltatták a csapatot, ráadásul meccs közben is tovább szűkült a rotációnk. Mindezek ellenére is partiban voltunk, amiért dicséret illeti a fiúkat.

Jahhens Manigat: Tudtuk, hogy a Sopron egy jól lepattanózó csapat, ezért különösen odafigyeltünk a kizárásainkra. A második félidőben mégis sokszor szerencsétlenül pattant számunkra a labda, és az ő kezükben kötött ki. Boldog vagyok, hogy végül a magunk javára tudtuk billenteni a mérleg nyelvét, tovább kell dolgoznunk a céljaink eléréséért. 

Angelo Curtis Warner: Sajnos meccs közben két játékosunk is kidőlt, ami jelentősen szűkítette a variációs lehetőségeinket. Mindent megtettünk, de sajnos ezúttal ennyire futotta. Gratulálok a Debrecennek.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus