Berényi Sándor szerint a DEAC alkalmazkodott a Körmend védekezéséhez

A DEAC trénere úgy látja, hogy minden légiósuk képes meccseket eldönteni, most Boriszovnak jutott ez a szerep - készülnek a Kecskemét ellen.

A bajnokság előtt általános vélekedésnek számított, hogy jó nevű légiósokat igazolt a DEAC, a magyar mag lehet talán nagyobb kérdőjel - ehhez képest a magyarok ponterősen szálltak be a Körmend elleni első meccsen, míg a külföldiek közül gyakorlatilag Boriszov egymaga annyi pontot szerzett, mint a másik négy együttvéve.

Boriszovon kívül valóban kevésbé voltak eredményesek a légiósaink, de mindegyiküknek volt kulcsjátéka ezen a mérkőzésen is, kulcsmomentumokban fontos kosarakat tudtak dobni. A két hátvédünkre óriási nyomást helyezett a Körmend, nagyon nehéz dolguk volt, de lesz még úgy is, hogy ők döntik el a mérkőzéseket, sőt, szerintem minden külföldi játékosunkban benne van, most Boriszovnak jutott ez a szerep.

És nagyon jól is állt neki ez a szerep, hiszen támadásban vitte a hátán a csapatot - Szombathelyen és már előtte Szolnokon is ritkábban láttunk tőle ilyet, mint korábban Sopronban. Képes ezt hozni hosszabb távon?

Ő a felkészülés során is sokszor volt a legeredményesebb játékosunk, jó scorer beállítottságú játékos, Magyarországon mindenki tudja, hogy ez benne van, ő képes erre, amit most hozott. Most nagyon jól célzott, reméljük, hogy még sokszor nyújt majd hasonló teljesítményt.

Mi volt a győzelem kulcsa ezen a találkozón?

Szerintem egyik csapat sem játszott igazán jól, a Körmend egy nagyon agresszív védekezést választott, ami már a felkészülési meccseiken is látszott és kulcsfontosságú volt, hogy felvettük a kesztyűt ebben. Amikor tudtuk kontrollálni a támadásaink folyamatosságát, akkor ott sem volt gondunk és nagyon sokat számított, hogy meg tudtuk nyerni a lepattanócsatát.

Valamint a büntetők is kiemelt szerepet kaptak.

Valóban több büntetőt dobhattunk, de ez nem a mi döntésünk volt, hanem a Körmend védekezetett így - ha ők így döntenek, akkor nekünk ehhez kell alkalmazkodni. Ezeket a büntetőket aztán be is kellett dobni, szerencsére ezt jó százalékkal meg is tettük és bár a körmendi kolléga elsősorban a játékvezetőket okolta, szerintem jól végezték a dolgukat, hozzátéve, hogy számukra ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Persze nem tisztem megvédeni őket és nincs is szükségük rá.

A jó rajt után pénteken már jön az első idegenbeli mérkőzés is, méghozzá a tavalyi ötödik helyezett Kecskemét ellen.

Igen, a KTE is felsőházban volt tavaly, idén pedig hozzánk hasonlóan a playoffot tűzték ki célként. Náluk talán (a zalaegerszegi vereség ellenére) nem akkora gond a szezonkezdet, mert a legtöbb magyar csapathoz képest összeszokottabbak, kontrollált játékot játszanak, mi pedig igyekszünk majd ez ellen is megtalálni a legjobb ellenszert. Készülünk rájuk és emellett a saját, Körmend ellen elkövetett hibáinkat is igyekszünk kijavítani, mert voltak olyan taktikai elemek, amikre készültünk és amik szerves részeit képezték a felkészülésünknek, de most nem úgy működött, ahogy kellett volna.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus