Csirke elmondta, hogy kinek örülne a Europe Cupban

A PVSK vezetőedzője szerint itt minden csapat erős lesz, de egyet azért kiemelt...

A PVSK-Veolia az Inter Bratislava (szlovák)–Fribourg Olympic (svájci) BL-csata vesztese, a szintén a Bajnokok Ligája selejtezőiben induló Benfica (portugál), Groningem (holland), Mornar Bar (montenegrói) trió egyike, valamint az Europe Cup második selejtezőkörében esedékes BC Beroe (bolgár)–ZZ Leiden (holland) párharc továbbjutója ellen játszik majd a FIBA Europe Cup az októberben startoló csoportkörben. Bár a kép még így sem teljesen tiszta, de azért a klub honlapja megkérdezte Csirke Ferenc vezetőedzőt, mit szól a legfrissebb fejleményekhez.

- Egyelőre olyan nagyon nagy elemzésbe nem szeretnék bocsátkozni, hiszen még mindig nem tudhatjuk biztosan, kik lesznek az ellenfeleink – vallotta be Csirke Ferenc. - Egy nagyon nagy hozadéka mindenesetre van a sorsolásnak, méghozzá az, hogy nem kell majd Krasznojarszkba utaznunk. Annál minden jobb!

És hogy van-e kívánságcsapata?

- Nincs ilyen – vágta rá. - Egyrészt ez úgysem kívánságműsor, másrészt pedig nem is akarok én válogatni. Ezek a csapatok mind erős együttesek, és ahogy nézem, talán mi leszünk a leendő kvartettben talán az egyetlen csapat, amely először szerepel nemzetközi porondon. Azt azért bevallom, örülnék, ha az Inter Bratislava mellénk kerülne. Ennek két oka is van. Egyrészt nem elhanyagolható szempont, hogy nem kellene túl sokat utaznunk, másfelől pedig úgy gondlom, ellenük teljesen reális esélyünk lehetne a győzelemre is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus