Duinker: Bárkit le tudunk győzni

Josh Duinker, az Egis Körmend centere már teljesen egészséges és optimistán tekint a szerdai FIBA EuropeCup nyitányra.

Bár a Jászberény elleni bajnoki pályára léptél, tudni érdemes, hogy a múlt hét folyamán betegséggel küzdöttél. Adja magát a kérdés. Hogy érzed magad most?

A betegséget már magam mögött hagytam, teljesen rendben vagyok, jól érzem magam.

Az első félidőben több mint tízpontos hátrányt szedtetek össze. Mi történt az első két negyedben?

Nem tett jót nekünk a rossz kezdés, amikor egy csapat kikerül a komfortzónájából, akkor nehezen mászik ki a gödörből, különösen idegenben. Mi azonban összetartottunk és emelt fővel játszottunk. Az edzőnk bízott bennünk, mi pedig elvégeztük a feladatunkat a második félidőben.

Nagy futást mutattatok be a szünet után, mellyel a magatok javára fordítottátok a mérkőzést. Mit változtattatok a harmadik negyedben? Vagy a mentális erőtök hozta meg a végső sikert?

A szünetben volt egy kis időnk arra, hogy rendbe tegyük magunkat fejben, így már erővel telve, a saját játékunkat játszva térünk vissza a pályára, nem pedig fordítva. Sok olyan szituáció volt, amely szerintem tükrözte szívósságunkat. Büszke vagyok arra, hogy jól jöttünk ki ebből a mérkőzés végén.

Szerdán nagyon fontos mérkőzés vár rátok, ugyanis megkezditek a nemzetközi szereplést a FIBA EuropeCup-ban. Miként tekintesz az előttetek álló sorozatra, mérkőzésre?

Én már játszottam korábban az EuroChallenge-ben, szóval tudom, hogy mire számítsak, de ez az idei új sorozat jóval keményebb lesz. Nagyon sok részletet tudunk kamatoztatni ezekből a mérkőzésekből. Tudjuk, hogy nem csak abból fog állni egy-egy forduló, hogy kimegyünk a pályára és megnyertük a találkozót. Keményen kell játszanunk és figyelnünk kell már a feldobástól kezdve. Ha kizárólag mi diktáljuk a játék iramát, ha a mi akaratunk érvényesül, akkor bárkit le tudunk győzni. Feltétlenül szeretnék győzni ezen a találkozón, ami nagy dolog lenne, különösen azért, mert egy holland csapatról van szó.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus