Élvezi a szerepét a Szeged új triplakirálya

Tyrell Green a kispadról érkezve bombázza szét az ellenfeleket, szerinte jó irányba halad a csapat.

Végletekig kiélezett, fordulatos találkozót vívott egymással hétvégén a Naturtex-SZTE-Szedeák és a DEAC, amelyből végül a végjátékban pontosabb, kíméletlenebb szegediek jöttek ki jobban.

"Nagyon élvezetes meccs volt, tudtuk, hogy ez egy elég nagy és fontos mérkőzés számunkra, szóval nagyon keményen próbáltunk játszani az elejétől a végéig. Szerintem én is jól játszottam, az első félidőben még elrontottam olyan dobásokat, amiket általában nem szoktam elhibázni, de az önbizalmam megmaradt ezek után is és tudtam, hogy össze fog állni a dolog" - mondta a Kezdő5.hu-nak Tyrell Green, aki valóban parádézott a hajrában: 19 pontjából 14-et szerzett a negyedik negyedben, az utolsó bő négy percben 3/3 triplát és egy 2+1-es akciót tett a közösbe és a meccset lezáró játéknál is övé volt a labdaszerzés, valamint a gólpassz.

Green egyébként is kiválóan kezdte az idényt, a posztot tekintve Andrija Csirics helyére érkező légiós eddig a hatodik ember szerepét látja el Szegeden, minden meccsen a kispadról érkezett, de mostani clutch teljesítménye mellett Kaposváron is brillírozott (27 pont, 7/9 tripla) és a ZTE ellen is (17 pont, 3/4 tripla) megszórta magát - 15,8 pontot átlagol úgy, hogy 57%-kal vágott be 16 darab hárompontost.

"Én teljesen elégedett vagyok a szerepemmel és úgy gondolom, hogy eddig rendben is van a játékom. Tudom, hogy hosszú a szezon és még nagyon az elején járunk, de tetszik az az út, amelyen elindultunk, szerintem jó irányba haladunk. Szerintem szépen kezdünk összeállni, egy új csapatnál mindig időbe telik, amíg megszokjuk egymást, de úgy érzem, hogy meccsről meccsre egyre jobban érezzük egymást, egyre jobbak leszünk."

A 2-3-mal álló Szedeák az előttünk álló hétvégén a nagy formában lévő Albához látogat, ahol nem lesz könnyű dolga.

"Az Alba nagyon jó csapat, főleg hazai pályán, szóval nyilván kemény meccsre számítunk, hiszen otthon lesznek. A kulcs természetesen a védekezés lesz, hogy meg tudjuk őket állítani"-  tekintett előre röviden erre a meccsre Green.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus