Forray Gábor videókat küldött a KTE új irányítójának

Juan’Ya Green próbált információkat gyűjteni a kecskeméti csapatról, azon van, hogy minél több dolgot megtanuljon a játékról és a társakról.

A ktekosar.hu interjúja:

Új irányítója lesz a következő szezonban a KTE-Duna Aszfaltnak, Juan’Ya Green (Mészáros Máté után) a klub második nyári igazolása. Az amerikai játékos az előző szezonját Finnországban töltötte, az azt megelőző évben pedig a görög bajnokságban szerepelt.

- Azért igazoltam a KTE-hez, mert a rendelkezésemre álló információk alapján úgy gondoltam, hogy Kecskemét egy kiváló állomás a karrierem szempontjából, tudtam, hogy az együttesnek szüksége van egy irányítóra – mesélt a döntése hátteréről a 26 éves irányító. - A célom az, hogy minden mérkőzésen eredményesen vezessem a csapatot, ehhez pedig gyorsan jó kapcsolatot kell kiépítenem a társaimmal, de ebben eddig egyetlen klubomban nem volt gondom. Gyorsan alkalmazkodom, mert tudom, hogy az egység, a közösség miatt lehet meccsről meccsre, edzésről edzésre jobban teljesíteni. Azt tartják legfőbb erősségemnek, hogy jól ismerem fel a különféle meccshelyzeteket a pályán és jól passzolok. Számomra az is siker, ha a többieket sikerül jó helyzetbe hozni.

- Mit tud a leendő csapatáról?

- Az elmúlt hónapokban próbáltam információkat szerezni, de a legjobb mégis az, hogy a vezetőedző küldött videóanyagokat a csapat alaptaktikájáról. Örülök, és azon vagyok, hogy minél több dolgot megtanuljak a csapatról és a társakról. A nyáron azon fogok dolgozni, hogy fejlesszem a játékomat és persze annyi időt töltök a családommal, amennyit csak lehet.

- A világ kosárlabdasportját az elmúlt hetekben az NBA döntője tartotta lázban. Ön kinek szurkolt?

- A Golden State Warriorsnak, mert ott játszik egyik barátom, Quinn Cook. Egyébként is figyelem az amerikai kosárlabda eseményeit, bár nincs példaképem, de Kyrie Irving és Steph Curry játékát szívesen nézem.

- Nyilván szabadidejét nem csak a kosárlabda köti le…

- Persze, én is szívesen lazítok, szeretem például a videójátékokat. És szeretem a jó társaságot, szeretek nevetni és viccelődni másokkal. De például az evésben elég konzervatív vagyok, nem igazán próbálok ki új ételeket, inkább maradok az egyszerű dolgoknál, mint például a pizza, vagy a tészta.

- Általában minden játékosnak megvannak a bevett szokásai a meccsek előtt. Önnek mi az?

- Nincsenek babonáim, általában pihenek egy kicsit, mielőtt elindulok a csarnokba. Már rutinná vált, hogy korán kimegyek a pályára dobni, de a legfontosabb, hogy a kezdés előtt mindig elmondok egy imát magamért és a csapatomért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus