Hanga célja az NBA

A magyar válogatott kiválósága és a Baskonia csapatkapitánya, Hanga Ádám beszélt a 24.hu-nak adott interjújában az idei szezonról és az elvárásokról, arról, hogy jókor váltott-e külföldre, hogy mi várható a nyáron a csapatválasztásánál és az Európa-bajnokságra való kijutásról is.

Hanga Ádámmal a 24.hu készített interjút, amelyben a magyar válogatott és a Baskonia vezére több dologról is beszélt. Hanga a Baskoniával kapcsolatban megemlítette, hogy nagyon nehéz lesz a tavalyi eredményeket akár csak megismételni, nemhogy túlszárnyalni - a Király Kupában hazai pályán nyerni szeretnének, de a legjobb négy közé jutás az elvárás, ahogyan a bajnokságban is, az Euroligában viszont a PO-ba jutásért is nagy harcokat vár.

2011-ben váltott és igazolt Spanyolországba, amire azt mondta, hogy talán előbb is mehetett volna, de ha másképp alakulnak akkor a dolgok, most nem lenne ugyanaz a játékos, és lehet, hogy túl korai lett volna a váltás.

A nyári csapatválasztásról azt mondta, hogy a San Antonio Spursön múlik, mit szeretnének, de mindenképpen az NBA a célja, viszont egyáltalán nem zár ki egyetlen európai lehetőséget sem. A válogatottról megemlítette, hogy már két éve is nagyon közel voltak ahhoz, hogy ott lehessenek a kontinenstornán, akkor ő még nem tudta segíteni a nemzeti csapatot, most viszont igen, és az egyik egyéni célja volt a Eb-re való kijutás.

A teljes interjút ezen a linken elolvashatjátok!

Forrás - 24.hu
Foto, Slide - euroleague.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus