Így látták belülről: Molnárnak magabiztosságot adott Ramirez bizalma

A remekül debütáló center szerint nagyon jó a kémia az Albánál, de kiemelte a stáb munkáját is.

Remek teljesítménnyel debütált az Alba Fehérvárban a Kecskemétről érkező center, Molnár Márton: a magasember kezdőként 26 percet tölthetett a pályán, 12 pontját 6/6-os mezőnymutatóval szerezte, leszedett még hat lepattanót (három támadó), volt egy gólpassza és két labdaszerzése is, ez pedig így összesen 23 VAL-t ért. Őt kérdeztük a szolnoki győzelmükről.

Minek volt szerinted köszönhető a magabiztos szolnoki sikeretek? A Tiszaligetbe nem nyerni szoktak járni a csapatok, ti mégis kézben tartottátok a meccset a második negyedtől, nagyon sok pontot dobtatok, kiszolgáltátok a szurkolóitokat.

Úgy gondolom, hogy mindenki végrehajtotta az edző utasításait, fegyelmezett csapatjátékot nyújtottunk. Az egyik fontos elem a gyorsindításaik megakadályozása volt, ez részben az extra hárompontos dobószázaléknak is köszönhető volt. Jól járattuk a labdát, mindig megtaláltuk az üres helyzeteket, irányítóink kiválóan vezényelték a csapatot.

Te személy szerint is remekeltél, 23 VAL rontott dobás nélkül, elöl-hátul hozzá tudtál tenni bőven, ráadásul kezdőként kaptál szerepet. 

Alapvetően jól érzem magam ebben a csapatban, magabiztosságot adott az edzőm bizalma. Kellően motivált, hogy új csapatommal a bajnoki nyitányon a legjobbat kihozzam magamból. Örülök, hogy az itt nyújtott teljesítményemmel hozzájárulhattam a győzelemhez. Jól éreztem magam a pályán, igazi rangadohoz méltó hangulatot érzékeltem a csarnokban.

Most hirtelen sokan az Albát tartják az egyik, ha nem a legjobb csapatnak. Nyilván egy meccs csak egy meccs, de mégis: mit gondolsz a Fehérvárról, a játékról, a kémiáról, a társakról?

Igyekeztünk jól összekovácsolt csapatként debütálni. Mindenki hozta is a legjobb formáját. Nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni még. Úgy gondolom, hogy szerencsésen alakult a légiósok kiválasztása mind szakmailag, mind emberileg, ezért a csapatkémia jól működik. A csapattársaimmal a pályán kívül is jó a kapcsolatunk. Mindenképp megemlíteném még a szakmai stáb tudatos segítő munkáját.

Mit vársz a második meccstől, otthon, az ASE ellen?

A következő mérkőzésen, mivel hazai pályán játszunk, természetesen győzni szeretnénk. Úgy látom, hogy Pakson egy erősebb keret jött létre a tavalyihoz képest. A héten felkészülünk belőlük és bízom abban, hogy szurkolóink elégedettek lesznek velünk.

fotó: szoljon.hu / Csabai István

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus