Interjú: Petar Rakicsevicsnek tetszett, amit felvázoltak neki a ZTE-nél

"Szeretném, ha csapatkánt nagyon jól játszanánk a mérkőzéseken és minél több győzelmet aratva bejutnánk a rájátszásba, ahol bármi megtörténhet." - Petar Rakicsevics

Zalakerámia ZTE KK készített interjút kosárlabdázójával Petar Rakicseviccsel, részlet a cikkből: 

A szerb Petar Rakicevic végigjárta a ranglétrát a délszláv kosárlabdában. Csapatunk új játékosa még nem játszott Magyarországon, viszont már vannak információi az NB I-ről. Az U20-as Európa-bajnoki címet is szerzett játékossal beszélgettünk.

Miért csapatunkat választottad és miket hallottál korábban a Zalakerámia ZTE KK-ról? 

Először csak az edzővel beszéltem, aki elmondta, hogy szeretne a csapatban látni. Egy atletikus, gyors kosárlabdát játszó csapatot szeretne összeállítani és ebben fontos szerepet szánna nekem is. Úgy gondoltam, ez remek lehetőség lenne számomra. A bajnokság és folyamatosan fejlődik. Kicsit nyomoztam is az egerszegi csapat után, láttam és hallottam is, hogy nagyon erős hazai pályával rendelkezünk, ezért úgy voltam vele: ha az edző, valamint a klub is nagyon szeretne engem, akkor nem érdemes tovább várnom. Korábban nem sok információval rendelkeztem a csapatról, hiszen nem igazán követtem a magyar bajnokságban szereplő csapatokat.  Azonban az elmúlt  egy-két évben követtem már és a barátaim, Veljko Brkic, valamint Stefan Savic - akinek az esküvői tanúja is voltam – a  magyar ligában  szerepeltek, nagyon sok jót meséltek. A zalai szurkolók nagyon szeretik a kosárlabdát, ha jól játszunk, akkor remek hangulatot teremtenek a csarnokban. Itt csak a kosárlabdára kell koncentrálnom és ez egy remek lehetőség lehet a fejlődésre.

Végezetül, mit vársz a következő szezontól?

Szeretném, ha csapatkánt nagyon jól játszanánk a mérkőzéseken és minél több győzelmet aratva bejutnánk a rájátszásba, ahol bármi megtörténhet. De, ami nagyon fontos, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell fókuszálnunk és így haladni a célok elérése felé.  

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: ztekosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus