Ivkovics: dobtunk hat-nyolc homályt

A szövetségi kapitány szerint a válogatott az új elemeket próbálja gyakorolni. 

fotó: Magyar férfi kosárlabda-válogatott Facebook

A magyar válogatott egyértelmű vereséget szenvedett Japánban a házigazda csapat ellen, az összecsapást követően pedig Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány az NSO-nak beszélt arról, hogy hogyan is kell értékelni a látottakat.

"Csúcsformában lévő, erős Japánnal találkoztunk, amely hazai pályán játszott, s az olimpiára készül, míg mi az újonnan tanult elemeket próbáljuk gyakorolni. Nagyon sok szép akciót vezettünk, rövid idő alatt változtattunk meg néhány dolgot, de voltak nehézségeink az akklimatizáció hiánya miatt, és mert csak öt napot edzhettünk. Dobtunk hat-nyolc homályt, és a büntetőzés sem volt az igazi, a hozzáállással viszont elégedett voltam, a védekezés több mint jó volt, ahhoz képest, milyen periódusban járunk, míg a támadástól nem vártam sokat, sőt, rosszabbra számítottam" - mondta Ivkovics.

"A mostani rotációnk irányítóposzton Hanga Ádámmal, hármason Benke Szilárddal, hármas-négyesen Filipovity Márkóval egészül ki, míg ötös posztra, ha szükséges, honosítunk majd játékost, hogy még jobban nézzen ki a csapat. Teljes mértékben pozitív vagyok, a következő két meccsen nem a legerősebb felállással játszunk, mindenki megkapja a lehetőséget, aki eddig kevesebb szerepet kapott, de rászolgált az alázatával."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus