Ivkovics: "Nagyon sokat tanulhattunk a mai meccsből"

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szomorú, mert nyerni akart - Rosco Allen szerint végig keményen küzdöttek - a litvánok úgy érzik, túl agresszívek voltak védekezésben.

Rosco Allen, a magyar válogatott erőcsatára: Szerintem keményen játszottunk végig a 40 perc során. Sikerült közel maradnunk ellenfelünkhöz, esélyünk volt arra, hogy nagyon érdekessé tegyük a végjátékot. Folytatnunk kell a munkát, mert ennyire kevés közös edzéssel nem egyszerű felvenni a versenyt egy ilyen erős litván csapattal szemben.

Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Először is gratulálok Litvániának, és nemcsak azért, mert nyertek, hanem mert kiváló házigazdák is! A célunk a győzelem volt. Kikapunk, úgyhogy szomorú vagyok, de tisztában vagyok vele, hogy a litván csapat sokkal jobb, mint mi. Ha nem tesszük magasra a lécet, nem fogunk elérni semmit. Az Európa-bajnokság után átalakult a magyar válogatott, fiatalítottunk. Hosszú út van előttünk, de ez egy jó meccs volt, amin nagyon sokat tanultunk.

Rokas Giedraitis, a litván válogatott swingmanje: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, szerintem a magyaroknak jó csapata van. Túlsegítettünk védekezésben, emiatt rengeteg triplát tudtak dobni, de nagy energiákat mozgósítottunk, és végülis nyerni tudtunk.

Dainius Adomaitis, a litván válogatott szövetségi kapitánya: Szeretnék gratulálni a csapatomnak! Ilyen energiákra van szükség ettől a fiatal csapattól, de amikor valaki túl agresszív, akkor sok hibát követ el, főleg ha az ellenfél is ugyanilyen harcmodorban játszik. A második félidőben 22 vagy 24 büntetőt dobhattak, ez pedig rengeteg. Sokkal jobban kell zárnunk védekezésben, és oda kell figyelnünk a megfelelő agresszivitásra. Támadásban jól járattuk a labdát, néha túl is játszottuk az akciókat, de pattanózásban tökéletesen elvégeztük a feladatunkat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus