Ivkovics szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is

A mai Eb-selejtező csoport sorsolása után Sztojan Ivkovics nyilatkozott a kosarsport.hu-nak. A selejtezők programja.

A kosarsport.hu interjúja a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Sztojan Ivkoviccsal:

"Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is. 

- Tisztelünk mindenkit, nem félünk senkitől. Alakulhatott volna sokkal rosszabbul is a sorsolás. A magyar válogatott kerete négy évvel ezelőtt kezdett el együtt dolgozni, elértük, hogy a negyedik kalapból a másodikba kerültünk, ez pedig hatalmas elismerés a játékosok felé. Persze mindenki vágyik arra, hogy még egy kis lépést tegyünk előre. Örömmel mondhatom, hogy az előzetes jelzések alapján, akik eddig is vállalták, azok közül most is mindenki vállalja a szereplést a nyáron. A játékosok már alig várják, hogy július 20-án újra együtt legyenek. 

- Mikor hirdeti ki a válogatott keretét? 

- Kerethirdetés nem lesz, az már tavaly megtörtént. Mindenki tudja, hogy kik azok, akik tavaly valamilyen oknál fogva nem tudtak a nemzeti csapat rendelkezésére állni, de lenyilatkozták, hogy idén már jönni fognak. Ezek a játékosok érték el eddig is ezt a sikert, amikor a totál káoszban is kiálltak, és keményen dolgoztak. 

- Akkor tehát Hanga Ádám ott lesz. 

- Karácsonykor Spanyolországban voltam, és beszéltem Hangával. Ádámmal eddig sem volt semmilyen probléma. 

- Az utóbbi években mindig akadt egy honosított játékos is a válogatott keretében. A szabályok most is lehetőséget adnak rá. 

- Ha lesz honosított játékosunk, az csak egy plusz lehetőség. Számomra a legfontosabb, hogy a magyar keret összeálljon."


A tavaly nyáron együtt készülő keret:

RUJÁK András, TÓTH Gergely, KELLER Ákos, WITTMANN Krisztián, KOVÁCS Péter, VOJVODA Dávid, SUPOLA Zoltán, TÓTH Norbert, CSORVÁSI Milán, TÓTH Ádám, PONGÓ Martin, FERENCZ Csaba, PERL Zoltán, SOMOGYI Gergely, EILINGSFELD János, PONGÓ Máté, BOGNÁR Kristóf, VÁRADI Benedek, ALLEN Rosco
 

A válogatott Eb-programja:

(Mint ismert, Macedóniát, Nagy-Britanniát és Luxemburgot kapta válogatottunk ellenfélül. Pontos időpontok még nem ismertek, illetve változás még lehet, de nagy valószínűséggel ezeken a napokon lépnek majd pályára a csapatok, egyelőre ismeretlen időpontban.)

1. forduló, 2016. augusztus 28.
Magyarország - Nagy-Britannia

2. forduló, 2016. szeptember 3.
Luxemburg - Magyarország

3. forduló, 2016. szeptember 7.
Macedónia - Magyarország

4. forduló, 2016. szeptember 10.
Nagy-Britannia - Magyarország

5. forduló, 2016. szeptember 14.
Magyarország - Luxemburg

6. forduló, 2016. szeptember 17.
Magyarország - Macedónia

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus