Juhos: úgy éreztem, hogy ha most nem váltok, talán soha

A fiatal erőcsatárnak nehéz volt elköszönnie az Albától, de nem sokat gondolkodott rajta - maradt benne hiányérzet az elmúlt két évben

 

“Izgatott vagyok most, hiszen négy év után döntöttem a váltás mellett. Ez egy kellő és jó váltás volt, örülök, hogy egy remek csapat remek közösségébe kapcsolódhatok be. Persze, Branislav Dzunic érkezése okán nehéz volt elköszönnöm az Albától, de nem sokat gondolkodtam azon, hogy meglépjem-e ezt. Úgy éreztem, ha most nem váltok, akkor talán soha nem is fogok” – fogalmazott Juhos Levente.

Kitért rá, az elmúlt két idényben maradt benne némi hiányérzet a pályán töltött játékpercei mennyisége okán, de reméli, hogy amit nem tudott magából kihozni Fehérváron, azt a Szedeáknál képes lesz megmutatni. Kifejtette, Nikola Lazic és Milenko Topic személye plusz motivációt jelentett számára abban, hogy elfogadja a szegedi klub ajánlatát, hiszen előbbit a hazai mezőny egyik legjobb trénerének tartja, de a korábban a hozzá hasonlóan szintén 4-es poszton szerepelt, világ- és Európa-bajnok Topictól is rengeteget szeretne tanulni.

“Többször játszottam már itt Szegeden a Szedeák ellen, és az érződött mindig, hogy itt egy kiváló közösség alakult ki. Még egy-egy ziccer értékesítésénél is olykor felugorva örültek a pontszerzésnek a játékosok, látszott az itteniek szemében a boldogság. Ezt egy hatalmas kincsnek gondolom ebben a sportágban. Magamat is abszolút csapatjátékosnak gondolom, ezért örülök, hogy csatlakozhatok ehhez a közösséghez” – árulta el Juhos Levente. Elmondta, a döntésében szerepet játszott, hogy a tavaly nyáron éppen a Szedeáktól Fehérvárra igazolt Csorvási Milántól nagyon sok jót hallott az egyesületnél lévő körülményekről. Kitért rá, kétéves szerződést írt alá, de adott esetben elképzelhetőnek tartja, hogy akár ennél is hosszabb távon maradjon a csapatnál. “Nem azért jöttem ide, hogy egy jobban sikerült szezon után máris továbbálljak egy nagyobb együtteshez. A Szedeák egyre magasabbra tör, úgy a klub, mint a csapat szintjén. Szeretném ebből kivenni a részem” – mondta.

A sajtóbeszélgetésen Bonifert Domonkos ügyvezető úgy fogalmazott, a Szedeák szintjén egy hatalmas erősítést jelent, hogy el tudták csábítani Juhos Leventét az Albától. Hozzátette, alakul már a keret is, a legtöbb játékossal közel a megállapodás a jövő évre.

forrás és fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus