Lakosa: Nincs rajtunk semmilyen nyomás

Lakosa Zsolt, az Egis Körmend játékosa szerint jobban kell koncentrálniuk, hogy korábban domináljanak, mint a harmadik negyed kezdete.

Elég nehezen indult a csapat számára a szegedi mérkőzés. Mi volt a legnagyobb probléma az első két negyedben?

Nem a saját ritmusunkban játszottunk, ebben több dolog is közre játszhatott. A fő ok valószínűleg az lehetett, hogy kevesen voltunk hadra foghatóak, és tartottunk attól, hogy ha keményen védekezünk, akkor fault problémáink lehetnek. Ettől függetlenül jobban kellett volna koncentrálnunk, és pontosítanunk kell a játékunkat, mert már nem először fordul elő, hogy csak a harmadik negyedtől tudunk dominálni.

Mit mondott a mester a szünetben? Mert szemmel láthatóan más lett a védekezésbeli felfogásotok és gyorsan sikerült fordítani.

Azt mondta, amit mi is tudtunk, hogyha nem változtatunk, akkor ki fogunk kapni. Párszor megpróbáltuk becsapdázni az irányítójukat, és ebből több labdát is sikerült szereznünk, amiből aztán könnyű kosarakat tudtunk dobni. Aztán ahogy megjött az önbizalmunk, a kinti dobásaink is elkezdtek beesni, és vége volt a meccsnek.

Elmondtad az M4-nek adott interjúban, hogy főleg a támadó oldalon tudsz a csapat segítségére lenni. Több kosarat szereztél, hogy előtte, közben ütköztél az ellenfél játékosával. Erre a mentalitásra gondoltál a támadás alatt, vagy még más is van a repertoárodban?

Támadó mentalitású játékos voltam mindig is, és egy játékosnak mindig azt kell csinálnia, amit a legjobban tud. Ugyanakkor a mostani Körmendben annyira jól képzett és tapasztalt játékosok vannak a támadó oldalon, hogy sokszor nagyobb szükség van arra, hogy valaki a védekezésbe vigyen energiát. Az edzőnk ezzel a feladattal küld engem pályára és azt akarja, hogy támadásban türelmes legyek. Egy sikeres csapatban áldozatokat kell hozni, hiszen nem dobhat 9 ember húsz pontot minden meccsen. Mi idén azért leszünk jók, mert a játékosaink vannak annyira intelligensek, hogy hajlandóak egójuk egy részét a csapat érdekében feláldozni.

Sok szurkoló kísért el benneteket Szegedre, de az igazi bemutatkozásuk csak szerdán lesz. Mit vársz az Alba elleni találkozótól?

Minden meccshez ugyanúgy állunk hozzá és meg akarjuk nyerni. Szurkolóinkkal a hátunk mögött sokkal könnyebb dolgunk van, mert segítenek minket átlendülni a kritikus pontokon. Ha az első pillanattól kezdve fizikálisan tudunk fellépni, akkor nem lehet probléma a győzelemmel. Nincs rajtunk semmilyen nyomás, hiszen tudjuk, hogyha teljes szívvel hajtunk, akkor mindegy, hogy mi az eredmény, emelt fővel jöhetünk le a pályáról.

Fotó: Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus