Lazics: Az elmúlt tíz év legjobb magyar csapatát győztük le

Pavlik és Forray között volt feszültség - nyilatkozatok a négy szombati NBI/A-s mérkőzésről. 

JP Auto - JKSE - Szolnoki Olaj KK 90-82

Nikola Lazics: Nagyon nehéz mérkőzés volt az edzőknek, a játékosoknak és a játékvezetőknek is. Hét közben sok problémánk volt, de ma nagyon jól játszottunk. Büszke vagyok a fiúkra, mert úgy gondolom, hogy megérdemelten győztük le az elmúlt tíz év legjobb magyar csapatát. Nagyon fontos lenne, hogy végre mindenki egészségesen álljon a rendelkezésemre. A következő időszakra ez lesz a legfontosabb feladat a számunkra.

Dragan Alekszics: A Jászberény nagyszerűen használta ki lehetőségeit, melyek abból adódtak, hogy nem működött úgy a védekezésünk, ahogy az alapszakasz nagy részében. Védekezésben vissza kell találnunk az eredeti útra, és akkor sikeresebbek lehetünk. Fontos mérkőzések vannak még előttünk, szeretnénk azokon jobb eredményt elérni, mint ma este.

Damier Pitts: Örülök a csapat nagyszerű teljesítményének, mert ezt együtt nyertük meg. Szerencsés vagyok, mert bízik bennem az edző és a csapattársaim is, és ez mindig erőt ad a nehéz pillanatokban is. Egy nagyon jó ellenfél ellen nagyszerű győzelmet arattunk fantasztikus szurkolóink előtt.

Frank Áron: Az első félidőben jobb volt a Jászberény. Jól támadtak, mi pedig védekezésben sokat hibáztunk és könnyű kosarakat engedtünk nekik. A második félidőre javult a védekezésünk, viszont a lerohanásokat nem tudtuk jól befejezni.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE 83-81

Forray Gábor: Köszönöm a játékosaimnak a hozzáállást. Fantasztikus sportemberek, tudnak küzdeni. Rengeteg problémánk van, de nem kommunikálom kifele, megoldjuk ahogy tudjuk. Nem jól kezdtünk támadásban, az első negyedben 4-5 eladott labdánk volt, Paks ebből kiépített egy nagyobb előnyt. Időt kellet kérni, ezután sikerült visszajönni. Az első negyed Paksé volt, második negyedben jól védekezztünk és a jó támadás volt a kulcs. Előnyt tudtunk kiépíteni a szünetre. Jól játszó Paksot fogadtunk, gratulálok nekik, jól harcoltak. Az egyik legjobb formában lévő csapat jelenleg a bajnokságban. A végjáték szorosságát magunknak is köszönhetjük, az utolsó meccsen azzal nyertünk, hogy bedobtunk minden büntetőt a végjátékban, most azért lett szoros mert kihagytuk őket. Pikáns meccs volt, volt egy kis feszültség a végén, de ez úgy gondolom, hogy hozzá tartozik a sporthoz, de meg tudtuk korrekten beszélni. További jó munkát kívánok a Paksnak, remélem, hogy most már a Paks minden riválisunkat megveri, és akkor mi is el tudjuk érni a céljainkat.

Jan Pavlik: Elnézést kérek, volt egy kis nézeteltérésünk Fofóval, de rendeztük. Örülök is ennek, ez azt jelenti, hogy fontos találkozó volt mind a két csapatnak. Maximális energiával játszott mind a két együttes, tudtuk mi vár ránk, de azt nem tudtuk, hogy center poszton nehézségeink lesznek, fault próblémáink voltak, alacsony szerkezettel játszottunk. Ez megoldottuk egész jól úgy gondolom. A második negyedben nem tudtuk folytatni a jó játékot, ott tudott fordítani a Kecskemét. Megyünk tovább, gratulálok mind a két csapatnak, elnézést kérek még egyszer ha felesleges érzelmeket váltottam ki másokban.

Molnár Márton: A soproni meccs után fontos győzelem volt. Kemény összecsapás volt, harcoltunk, küzdöttünk. Pozitívum, hogy kevesebbet kaptunk, mint a Sopron ellen. Egy labdás mérkőzés lett a végére, sikerült nyerni. Készülünk a következő mérkőzésre, gratulálok csapatomnak, és Paksnak is.

Kovács Ákos: Gratulálok a hazai csapatnak, egy pikáns találkozó volt nagyot küzdött mind a két csapat. Olykor szép játék volt, olykor brusztolás. Egy labdás meccs lett a végére. Az elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, elhúztunk, a második negyedben elveszítettük az agresszivitásunk mindkét oldalon. Nagyot küzdöttünk, visszajöttünk, voltak kérdéses ítéletek, de benne volt ebben az egylabdás mérkőzésben. Most a Kecskemétnek jött ki jobban. Három idegenbeli meccsen próbálunk minél jobban szerepelni.

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 79-68

Jesús Ramírez: Mindkét csapat hasonló helyzetben van, és azt az utat választotta erre a mérkőzésre, hogy a fiatalabb játékosainak minél több játékpercet adott. Számomra ez kifejezetten fontos volt, mert ezeket a játékosokat éles meccsen szerettem volna megnézni. Természetesen volt olyan, amikor kicsit szégyenlősebbek voltak, hibáztak, nyilván sok dologban kell fejlődniük, de ez a mérkőzés nagyon jó alkalom arra, hogy amit edzéseken gyakoroltunk meccsszituációban is ki tudják próbálni.

Fekete Ádám: Büszke vagyok a csapatomra, mert óriásit küzdöttek azok, akik ma pályára léptek. A védekezésünk tetszett, nagyon szép dolgokat csináltuk, támadásban a fáradság, és a rutintalanság időnként azonban előjött. Összességében hasznos mérkőzés volt számunkra.

Keller Iván: Nagyon jó mérkőzés volt arra, hogy az edzéseken gyakoroltakat meccs szituációban is ki tudjuk próbálni. A fiatalabb játékosainkat is be tudtuk vetni, ők is jól helytálltak, bátran játszottak.

Halász Ákos: Szeretnék gratulálni az Alba csapatának a győzelemhez, megérdemelten nyertek. Hatalmas energiát tettek a meccsbe 40 percen keresztül, csapdáztak, egész pályán letámadtak. Úgy gondolom, hogy emiatt gyengébben tudtunk dobni, nagyon nagy nyomást tettek ránk és elfáradtunk. Sokáig partiban voltunk, sőt vezettünk is, de ahogy fáradtunk egyre jobban átvették az irányítást, és a mérkőzés végéig meg is őrizték a kiharcolt előnyt.

Serco - TF-BP Naturtex-SZTE-Szedeák 74-67

Ales Pipan: A második félidei védekezésünknek és jó lepattanózásunknak köszönhetjük mai sikerünket.

Andjelko Mandic: Megérdemelt hazai győzelem született ma. Rosszul támadtunk, dobószázalékunk, főleg a tripla nagyon gyenge volt, védekezésben azonban voltak pozitív dolgaink. A találkozó közepén szerzett előnyünket gyorsindításos pontjainknak köszönhetjük, felállt védekezés ellen nem tudtunk játszani.

Buzás Bence: Az első negyedben és a második félidőben megoldottuk a védekezést, a második negyedben viszont hullámvölgybe kerültünk, nem tudtuk lábbal követni a szegedieket, amiért meg is kaptuk a faultokat. Aki beszállt a padról, az plusz energiát tudott hozni és hozzá tudott tenni a játékhoz. Reméljük, hogy ezt tudjuk továbbvinni.

Kerpel-Fronius Gáspár: Megvoltak a helyzeteink, rengeteg büntetőt dobhattunk, az 1/19-es triplamutató és a mezőnyszázalékunk viszont rossz volt. Rendet kell tenni a fejekben a playoutra és ott nyerni kell idegenben.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus