Lóránt Péter beszélt a kialakult magyar kosárlabda-helyzetről

Szóba került az amerikai játékosok helyzete és az esetleges folytatás is.

 

A mai bejelentésekkel kapcsolatban a Kezdő5.hu megkérdezte Lóránt Pétert, a játékosok érdekvédelmi szervezetének vezetőjét. 

A játékosokat tömörítő kosárlabdázók érdekvédelmi szervezete, melynek te vagy a vezetője, kezdeményezte a már most szombati meccsek elhalasztását is. Te kezdeményezted ezt, vagy a többiek kerestek meg ezzel a javaslattal?
Tegnap és ma is beszéltünk egymással, azért ma már elég egyszerű egymással kommunikálni. Megírtunk egy közleményt, de abban állapodtunk meg, hogy csak akkor küldjük el az Elnök Úrnak, ha mindenki egyöntetűen támogatja a tartalmát. Ebben leírtuk a játékosok álláspontját. Fontos tudni, hogy a végső szót a Szövetség mondja ki. Három félről van szó, a játékosok, a klubok és a szövetség, mindenki a legjobb megoldást akarja természetesen. Mi mindenképp szerettük volna a saját véleményünket, javaslatunkat közölni. Mivel azt sejtettük, hogy szerdán már nagy valószínűség szerint nem lesz forduló, ezért csak a most hétvége volt kérdőjeles. Nekünk az volt a javaslatunk, hogy akkor már ezt a fordulót se kelljen lejátszani, ne tegyük ki magunkat és a családtagjainkat felesleges kockázatnak. Ezt elküldtük az Elnök Úrnak, aki megköszönte nekünk. De ha a klubok úgy döntöttek volna, akkor természetesen játszottunk volna. Ezért is mondtam, hogy ezt mi csak javasoltuk. 

Véleményed szerint mennyi az a kieső idő, ami után már nem lesz értelme folytatni a bajnokságot?
Jelen pillanatban senki sem tudja, hogy meddig fog ez a helyzet tartani, ez egy teljesen új szituáció. Én is csak azokat a híreket olvasom mint bárki más, Kínában már elvileg jobb a helyzet, itt Európában Olaszország kivételével hamar elkezdődtek a különböző intézkedések, szóval talán nem fog annyira elhúzódni a helyzet. Én személy szerint a pesszimistább oldalt képviselem, én inkább arra próbálok felkészülni, hogy az lesz mint Olaszországban, hogy bezárnak mindent a boltokon, gyógyszertárakon kívül. Ez most jobban izgat, mint az, hogy esetleg májusban folytatódjon a bajnokság, habár ez lenne az ideális. Bízom benne, hogy tudunk már akkor jászani, de nem hiszem, hogy jelen pillanatban a playoff vagy a Magyar Kupa lenne a legfonosabb az emberek számára. Most az a legfontosabb, hogy mi magunk, és a szeretteink is egészségesek maradjanak. 

Mi a helyzet az amerikai játékosokkal? Az USA-ban is egyre komolyabb intézkedéseket hoznak, velük mi a helyzet, mekkora a bizonytalanság köztük?
Minden csapatnál más-más a gondolkodás, én azt tudom elmondani, hogy nálunk Pakson az amerikaiak maradnak. Ők is haza tudnak menni, mint ahogy például a magyarok bármilyen fertőzött területről, de akkor nekik is valószínűleg valamilyen karanténba kellene vonulni. Azt, hogy ki hogy dönt, az most ebben a helyzetben mindenkinek a saját, felelős döntése. Ők külföldiek egy idegen országban, nem tudom mi hogy éreznénk magunkat komfortosabban. 

Ha megáll a bajnokság, akkor mi lesz a csapatoknál? Vojvoda Dávidék például ugyanúgy edzenek, mint korábban, nálatok van már erre valami terv?
Annyira friss még a dolog, hogy még nem tudjuk. Ez a keddi üléstől is függ, hogy véget ér, vagy csak szünetelni fog a bajnokság. Ez minden csapat saját döntése lesz, hogy tart-e edzést, ha igen. akkor természetesen edzeni fogunk, hisz ez a munkahelyünk. Ellenkező esetben nem tudom mi lesz, most még a sötétben tapogatózunk. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus