Lóránt szerint fontos volt, hogy a távoli dobásaik beestek

Az Alba Fehérvár csapatkapitánya szerint a második félidőben már azzal az intenzitással játszottak, amivel szeretnének - Luka Markovics szerint fontos volt az is, hogy sokkal több játékost forgattak, mint a Szedeák.

Tegnap este az Alba Fehérvár együttese 94-68-ra legyőzte a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdáját. A találkozót követően a hazaiak csapatkapitánya, Lóránt Péter az Alba Fehérvár hivatalos honlapjának adott interjút:

- Nagyon örülök a győzelemnek. Fáradtan kezdtük a meccset, mindannyian tudtuk, a Szeged veszélyes ellenfél, amely nem véletlenül szerepelt jól a szezon eddigi részében. A második félidőben már azzal az intenzitással játszottunk, amivel szeretnénk, gyors kosárlabdát mutattunk be, valamint fontos volt, hogy a távoli dobásaink beestek. Úgy gondolom, ekkora különbség nincs a két gárda között, a szegediek szimpatikus csapatot alkotnak, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.
 

Luka Markovics szintén az albakosar.hu munkatársával beszélt:

- Nagyon kemény meccs volt, főleg az első félidőben. A Szeged nagyon jól játszott, de szerencsére a második félidőben jobban védekeztünk és jobban támadtunk, így sikerült elérnünk nagyobb pontkülönbséget. Elmentünk 10-15 pontra, és akkor már úgy éreztük, hogy vége. A szegediek nem tudták kontrollálni a játékot a második félidőben, és ezért nem tudtak egál meccset játszani velünk.

- Fizikálisan is sokkal jobban bírtuk a második játékrészt, sokkal több játékossal játszottunk mi, mint a Szeged, és ez is nagyon fontos volt a mai meccsen.

- Az volt a gond az év elején, hogy nem tudtuk kontrollálni, ha nem indult úgy egy meccs, ahogy kellene, most viszont sikerül úgy játszanunk, hogy ha vezet a másik csapat, összekapjuk magunkat, és végig meg akarjuk nyerni a meccset, emiatt tudtunk zsinórban négy mérkőzést nyerni.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus