Mandics: Nekünk kellett volna nyernünk, történtek furcsa dolgok

Okorn szerint ugyan nyert a Falco, de sok okuk nincs az örömre - a DEAC-nál jó alap lehet ez a meccs a folytatásra - értékelések a pénteki mérkőzések után.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 103-96

Gasper Okorn: Győztünk, ám sok okunk nincs az örömre. Az első félidőben az történt, amit a DEAC akart, talán csak az utolsó negyedben játszottunk a tőlünk elvárható szinten. Nem úgy megy a játék mostanában, ahogyan szeretnénk, nem tudom, hogy mi a probléma, de sürgősen rendet kell rakni a fejekben. Őszintén szólva, nem tudom, hol a probléma, dobunk 103 pontot és problémánk van a meccs megnyerésével. Ezen a pályán a legtöbb csapat nem tud sok pontot szerezni, a Szolnok is csupán 77-et dobott, de a DEAC egy félidő alatt dobott 60 pontot. Jó csapatunk van, erősek vagyunk, ezt tudjuk. A legjobbat próbáljuk elérni, hiszen a Szombathely és a Falco bajnoki címet érdemel. Innentől kezdve csak a Paksra koncentrálunk, a Magyar Kupa következik. Bízunk a sikerben!

Berényi Sándor: Jobb volt a Falco, de ma mi is jól játszottunk. Sajnos csak időszakosan működtünk jól a védekezésben, a nagy nyomás a végén hazai sikert hozott. A büntetőket is rosszul használtuk ki, de, amit ma mutattunk, az egy jó alap a jövőre nézve!

Stefan Balmazovic: Minden amit, csináltunk az első félidőben, az rettenetes volt. A DEAC mindenhonnan betalált. Nem voltunk jók, a második félidőben sokkal jobbak voltunk, ha szeretnénk eredményeket hozni, így kell játszanunk. El kell felejtenünk ezt a meccset, nyertünk, de már a Paksra kell koncentrálnunk. Ha úgy tudunk majd játszani, ahogy a második félidőben, akkor senkitől sem kell félnünk. Most a kupára kell koncentrálnunk, az a legfontosabb.

Bognár Kristóf: Jó meccs volt, ahol a támadások domináltak. Sajnos mi sokat hibáztunk védekezésben, a 3. negyedben sok labdát eladtunk, a Falco ekkor pedig visszajött. Az utolsó ritmusváltásuk után már nem tudtunk felkapaszkodni! Megérdemelten győztek.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Alba Fehérvár 68-78

Andjelko Mandics: - Gratulálok az Albának, de a csapatomnak is gratulálok! Az első negyedben hét eladott labdánk volt, az Alba ellen nem egyszerű tíz pont hátrányból indulni. Egylabdás meccs volt, de borzasztóan büntetőztünk. Sajnálom ezt a mérkőzést, de a következő három találkozó megmutathatja, merre indulhatunk a továbbiakban. Úgy vélem, nekünk kellett volna megnyernünk a meccset. Történt néhány furcsa dolog is a meccsen.

Jesus Ramírez: - Nagyon szoros meccs volt, de ebben a bajnokságban egyik meccs sem könnyű. Akadtak problémáink védekezésben, de sikerült ezen változtatnunk, és végül nagyon fontos győzelmet arattunk. Tovább kell dolgoznunk, örülök annak, ahogyan ma teljesítettek a játékosaink. 

Kerpel-Fronius Gáspár: - Jobban bírta az Alba a végjátékot, kihasználták a hibáinkat. Sorsdöntő volt a büntetőzés, a végén volt esélyünk nekünk is. Nagy hátrányból kellett visszakapaszkodnunk, a végére elfáradtunk. Az Alba a végjátékban megérdemelten húzta be a meccset.

Lóránt Péter: - Nagyon örülünk a győzelemnek, tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Meg kellett volna tartanunk az elején szerzett előnyt, de számunkra minden idegenbeli győzelem fontos. A Szedeák is megérdemelte volna a győzelmet, sok sikert nekik a jövőben!

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus