Perry: Szeretem a kihívásokat

Az Egis Körmend irányítója, Kendrick Perry is kiemelte csapata védekezésének hatékonyságát és várja a közelgő szezonnyitót.

Kemény alapozás áll mögöttetek, rengeteg mérkőzéssel. Mi az együttes legnagyobb erőssége? Készen álltok a szezonnyitóra?

Véleményem szerint elképesztően keményen és jól dolgozunk együtt, összetartó egységet alkotunk, ez a legnagyobb erőssége a csapatnak. Úgy vélem, nagyszerű, hogy ilyen összetartó közösség vagyunk a pályán és azon kívül egyaránt. Közel egy hetünk van még, hogy elvégezzük az utolsó simításokat, s készen állunk majd a szezonnyitóra.

Három felkészülési tornán szerepeltetek, melyből kettőt megnyertetek. Legutóbb, a Göcsej Kupán neked ítélték a legjobb irányítónak járó díjat. Mi volt számodra és a csapat számára az előszezon leghasznosabb része, eseménye?

Nekem és a csapatnak az volt a leghasznosabb tényező, hogy sok mérkőzést játszhattunk a felkészülés során. Minden egyes találkozó után jobbak és jobbak lettünk, hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk.

Feltűnő, hogy elsősorban a védekezésre helyezi a fő hangsúlyt Teo Cizmic mester, ahogy az is látható, hogy ebből profitáltok is. A védekezésben rejlik egy csapat sikerének kulcsa?

A védekezés mindig fontos a sikerességhez vezető úton. Versenyző típus vagyok, így szeretem a védekezésbeli kihívásokat, teljesen mindegy, hogy ki áll velem szemben. Saját játékom kapcsán ez büszkeséggel tölt el.

Minden bizonnyal nagyon sok szurkoló kísér majd el benneteket az első mérkőzésre, Szegedre. Mit vársz jobban, az idény kezdetét vagy az első hazai találkozót?

Annak ellenére izgatott vagyok az első hazai mérkőzésünk miatt, hogy a szezonnyitót idegenben vívjuk. Ezen a szinten nagyon fontos, hogy minél több idegenbeli mérkőzést nyerjünk. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink a mi oldalunkra helyezik majd a "momentumot", ha szükségünk lesz rá. Nagyra értékeljük a támogatásukat. Alig várom, hogy kezdődjön a szezon!

Slide és Fotó - Jene Sándor (Kezdő5.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus