Potocnik szerint egy csapat maradt a pályán, meglepte a ZTE-t a Pécs

Bencze szerint a pécsi hátvédek döntöttek, Forray csalódott, Fekete szerint melléjük állt a szerencse - értékelések a szerdai meccsek után.

Atomerőmű SE - Egis Körmend 92-73

Teo Cizmic, ASE (kosarsport.hu): Köszönöm a gratulációt! Szeretném kiemelni, hogy nagyon jó munkát végzett a szezon eddigi részében az Egis Körmend csapata. Gratulálok nekik! Remek csapatról van szó, ezért nagyon kemény meccset vártunk a mai estére. Az első negyedben nem sikerült úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Később javult a védekezésünk, jó figuráink és támadásaink voltak, így sikerült nyernünk ma. Nagyon örülök a győzelmünknek. Köszönjük a szurkolóink biztatását!

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Gratulálok a Paksnak! Az első negyedben a saját játékunkat tudtuk játszani, azonban a második negyedben feljavult paksi védekezésre, erre nem tudtunk reagálni, és egy csapat maradt a pályán. Nem fókuszáltunk eléggé, ezt nem engedhetjük meg magunknak az ASE ellen. Tanulnunk kell a hibáinkból. Még egyszer gratulálok az ASE-nak!

A sajtótájékoztató felvétele:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Kaposvári KK 72-73

Andjelko Mandics, Szedeák (kosarsport.hu): Megérdemelten nyert a Kaposvár, nem sikerült megvalósítani terveinket. Kilencpontos előnyről veszítettünk, és kihagytunk kilenc büntetőt, ezzel nagy lehetőséget hagytunk ki, de nem szabad pánikba esnünk.

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): Gondjainkat növelte, hogy irányítónk, Sterling Gibbs sérülten vállalta a játékot. El kell ismernem, hogy ezúttal mellénk állt a szerencse, noha csapatként sokat tettünk ezért az értékes sikerért. Remek csapatteljesítményt jól tükrözi a húsz fölötti assziszt.

A sajtótájékoztató felvétele:

Zalakerámia ZTE KK - Pécsi VSK-VEOLIA 78-81

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): Gratulálok a Pécsnek, mert egyáltalán nem érdemtelen a győzelme. Ami döntő volt, hogy ők élesebbek tűntek a pályán és több olyan labdát is elértek, amire mi is mentünk, de nem mi szereztük meg. Több olyan szituáció is volt, amikor ide-oda pattogó labdából kaptunk pontokat, vagy említhetném az utolsó másodpercben kapott hármasokat is. Amelyik csapat nem adja fel és küzd, annak van szerencséje is. Meglepett minket a Pécs védekezése, pedig készültünk rá, ennek ellenére lassan jöttek ki a centerposztról a labdák és ezért is játszottunk többet alacsonyabb szerkezetben. A hátvédek közti különbség döntött.

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Gratulálok a csapatomnak. Egylabdás mérkőzés lett a végére a találkozó. Azon múlott, hogy szigorítottunk a védekezésünkön és ez döntőnek bizonyult. Zalaegerszegen nagyon nehéz nyerni. Azt a taktikát választottuk, hogy a belső területeket védjük és Radicsot megpróbáljuk kivenni a játékból, bízva abban, hogy ellenfelünk kinti dobásai nem ülnek majd jó százalékkal. Ez ma bejött és ez volt a kulcsa a mérkőzésnek.

A sajtótájékoztató felvétele:

Alba Fehérvár - MAFC 98-86

Dzunic Branislav, Alba (kosarsport.hu): Végre nyertünk egy lepattanó párharcot! Az első negyedben sikerült megnyugtató előnyt kovácsolnunk. A védekezésünk nem mindig volt ugyan rendben, de a legfontosabb az volt most, hogy győztünk.

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Megérdemelten győzött az Alba, a célunk az volt, hogy maradjunk abban a játékban, amit próbáltunk felépíteni az elmúlt mérkőzések során. Ez meccs még nehezebb volt a Paks elleni összecsapásnál, de tisztességesen helyt tudtunk állni. A csapatot forgattam, a kulcsjátékosokat amennyire lehetett pihentettem a szombati, Jászberény elleni csata előtt. Az arcunkat meg tudtuk tartani, a meccs végeredménye vállalható számunkra. 

Dzunic Branislav hosszabban:

DEAC - Szolnoki Olaj KK 81-87

Berényi Sándor, DEAC (kosarsport.hu): A végjátékban nem találtuk az ellenszert a Szolnok legerősebb ötöse ellen, amely addig kevesebb időt töltött a pályán. Ha a sérülés miatt hiányzó Armwood pályára léphet, még közelebb lehettünk volna a vendégekhez, de így is tükörbe nézhetünk ezután a meccs után.

Dragan Alekszics, Szolnok (kosarsport.hu): A negyedik negyedben volt egy remek periódusunk, ekkor támadásban és védekezésben is jól teljesítettünk, s a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Nem volt könnyű dolgunk, a Debrecen egyik kulcsembere nélkül is nagyon jó teljesítményt nyújtott.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 99-75

Szrecsko Szekulovics, Falco (nso.hu): A Kecskemét jobb csapat annál, mint amit most mutatott. Jól kezdtünk, a mérkőzés nagy részében jól is játszottunk. Olykor ugyan felzárkózott ellenfelünk, de végig kézben tartottuk a meccset, így igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni. Ezt a teljesítményt szeretném viszontlátni csapatomtól a folytatásban is.

Forray Gábor, Kecskemét (nso.hu): A Falco nagyon jól játszott, nem sok esélyünk volt ellene. A második negyedben, illetve a második félidő elején felzárkóztunk, amikor viszont rontottunk, a házigazda rögtön büntetett és átrohant rajtunk. Csalódott vagyok, mert ekkora különbséggel még nem kaptunk ki a szezonban, ám még így is van esélyünk bekerülni a legjobb öt közé az alapszakasz végén.

Sopron KC–JP Auto JKSE 80–68

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): Az első negyedben extra külső dobásaival ránk ijesztett a Jászberény, szerencsére a második szakaszban volt erre válaszunk Takács Norbert révén. A harmadik negyed nem igazán szolgálta a kosárlabda népszerűsítését, majd a negyedikben elsősorban Watkins támadó lepattanók utáni kosaraival, sikerült bebiztosítani a győzelmet.

Nikola Lazics, Jászberény (kosarsport.hu): Gratulálok a Sopronnak, sokkal jobb volt, megérdemelten győzött. Jól kezdtünk, de nagyon gyengén, puhán védekeztünk, ötven pontot kaptunk az első félidőben. Takács nagyon jó ritmusban játszva kitűnően dobott, és ezzel megnyugtató előnyt szerzett a Sopron. Szünet után próbáltunk erre jobban figyelni, ám ekkor a védő lepattanókkal volt rengeteg problémánk, sok második, sőt harmadik szándékú kosarat engedtünk ellenfelünknek, amely megérdemelten nyerte meg ezt a mindkét csapat számára fontos találkozót.

Sabáli Balázs a sajtótájékoztatón.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus