Spanyolországban tanult és kezdte az edzősködést a DEAC új trénere

Kovács Adrián még csak 26 éves, de már régen eldöntötte, hogy edző szeretne lenni. Spanyolország a második otthona, Debrecenben légiósnak érzi magát.

Kovács Adrián nagyon fiatalon lett a DEAC NBI/A-s csapatának vezetőedzője, ennek apropóján a cívishír.hu készített vele egy interjút.

"Én már tizenévesen eldöntöttem, hogy edző szeretnék lenni, és azóta mindent megtettem annak érdekében, hogy a lehető legmagasabbra jussak, képeztem magam, elvégeztem Spanyolországban a legfontosabb, legmagasabb szintű edzői iskolákat. Ez még korántsem azt jelenti, hogy mindent tudok a szakmából, vannak még terveim, és folyamatosan tanulok is" - mondta Kovács.

"Egészen fiatalon edzősködni kezdtem, voltak kint utánpótlás és felnőtt csapataim is. Egy debreceni torna alkalmával ismerkedtem meg a DEAC-osokkal, ők csábítottak ide két éve. Így lettem az első csapat másodedzője, Berényi Sándor segítője, illetve az U23-as és U20-as csapatok vezetőedzője" - tette hozzá.

"Székesfehérvári születésű vagyok, az általános iskolában kezdtem el kosarazni, majd átkerültem a Dávid Kornél Akadémiára, és ott ért az a nagy lehetőség, hogy 15 évesen egy cserediák program keretében kiutazhattam egy Madrid melletti kis településre, San Augustin del Guadalix-re. Azóta Spanyolország a második otthonom. Debrecenben én is olyan vagyok, mint egy légiós" - mesélte magáról.

"Tudom, hogy ez egy óriási lehetőség számomra, de nagyon sokat tettem is érte, hogy idáig eljussak, és továbbra is képzem magam. Évente öt-hat olyan kurzust végzek el, mint a spanyol élvonalbeli edzők, folyamatos kapcsolatot tartok az ottani szakemberekkel. Azt a tudást szeretném kamatoztatni Debrecenben, amit a spanyol szakedzőktől tanultam. Tudom, sokan fenntartásokkal tekintenek a munkám elé a korom miatt, de én azt mondom, hogy ne az edző életkora legyen fontos egy csapat életében, hanem a pályán mutatott teljesítmény, az eredmény."

A teljes interjú ezen a linken elolvasható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus